Οικονομία

19/11/2014 - 08:08

2% και βάλε απαισιοδοξία ... χαράτσια με έμπνευση!

yle="text-align: justify;">Επαγγελματίας ο άνθρωπος αποφάσισε να παραγγείλει κάποια επιτραπέζια ημερολόγια. Να τα πάρει ενόψει εορτών, να βάλει πάνω την σφραγίδα του και να τα χαρίσει σε καλούς του πελάτες. Τι πιο καλό και χρήσιμο!
Σκεφτείτε λοιπόν την έκπληξη του όταν πληροφορήθηκε από τον λογιστή του ότι πρέπει να πληρώσει στην ΔΟΥ τέλος διαφήμισης 2%! Ψάχνοντας και ρωτώντας πληροφορήθηκε ότι το χαράτσι αυτό ψηφίστηκε πριν δυο χρόνια, σε μια περίοδο που γινόταν προσπάθεια κατάργησης των φόρων υπέρ τρίτων.  Φέτος ο νόμος τροποποιήθηκε αλλά σύμφωνα με τους λογιστές, έγινε πιο δυσνόητος και πιο ασαφής. Δηλαδή με λίγα λόγια μπορεί να είσαι νόμιμος είτε τον πληρώσεις, είτε δεν τον πληρώσεις!  Το τέλος βέβαια είναι μικρό, στην παραγγελία του συγκεκριμένου επαγγελματία το 2% αντιστοιχούσε περίπου το ποσόν των 2 ευρώ. Αλλά είναι το….γαμώτο!  Κι αυτή η μανία να λύνουμε(;)  κάποια προβλήματα αδυνατώντας στην ουσία να τα αντιμετωπίσουμε.
Όλα αυτά τα λέω διότι διαβάζω σήμερα ότι άλλη μια έμπνευση ….έκατσε στα μυαλά κρατικών παραγόντων. Σκέφτονται να βάλουν τέλος στα αεροπορικά εισιτήρια υπέρ των ΑΜΕΑ! Και βέβαια ουδείς αμφισβητεί την ανάγκη ουσιαστικής παρέμβασης του κράτους προκειμένου να ενισχύσει ουσιαστικά τους συνανθρώπους μας. Αλλά με τέτοιο λαϊκίστικο τρόπο βάζοντας ακόμα ένα χαράτσι; Για όνομα του Θεού, που θα φτάσει αυτή η κατάσταση όπου η ανικανότητα υλοποίησης και απορρόφησης προγραμμάτων δημιουργεί τέτοιου είδους στρεβλώσεις; Και συνήθως με κάτι τέτοια τέλη-χαράτσια ακολουθούν και μια σειρά εξαιρέσεων που δημιουργούν συνήθως περισσότερα προβλήματα!
Δυστυχώς, και κάτι τέτοιες ….εμπνεύσεις με κάνουν να είμαι απαισιόδοξος για το μέλλον της χώρας….
ΕΡΜΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!