Οικονομία

28/07/2015 - 19:21

3η Ελληνοτουρκική έκθεση Expo-Aegean. Μυτιλήνη, 21 έως 24 Αυγούστου 2015

yle="font-size: 13.0080003738403px; line-height: 20.0063037872314px;">Ταυτότητα της "expo - AEGEAN" 

Η «expo - AEGEAN» είναι παράρτημα της εταιρείας οπτικοακουστικών συστημάτων «ΗΧΩ Α.Ε.» με έδρα την Μυτιλήνη και έχει ως σκοπό την πραγματοποίηση εμπορικών - τουριστικών - παραγωγικών - πολιτιστικών εκθέσεων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στην Τουρκία. Tο 2013 και 2014 η «expo - AEGEAN» διοργάνωσε την 1η και 2η εμπορική - τουριστική & πολιτιστική έκθεση στην μαρίνα Μυτιλήνης με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 170 επιχειρήσεων και φορέων από την Ελλάδα και την Τουρκία. Τις εκθέσεις αυτές επισκέφθηκαν περισσότεροι των σαράντα χιλιάδων επισκεπτών και οι οποίες κατά γενική ομολογία στέφθηκαν με πλήρη επιτυχία. Έτσι, με την εμπειρία των δυο προηγούμενων ετών, φέτος χτίζουμε πάνω σε γερά θεμέλια την «expo – AEGEAN 2015» στο λιμάνι της Μυτιλήνης από 21 έως 24 Αυγούστου με τη συμμετοχή περισσοτέρων των 140 επιχειρήσεων και φορέων τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Τουρκία. 

Στόχος της έκθεσης είναι η παρουσίαση και προβολή επιχειρήσεων, προϊόντων και υπηρεσιών, αποσκοπώντας στην αγαστή συνεργασία μεταξύ των νησιών του Βορείου Αιγαίου, της Βόρειας Ελλάδας, της Αθήνας καθώς και των μεγαλουπόλεων της χώρας μας, όπως και των παραλίων της Τουρκίας. Το μεγάλο στοίχημα όλων μας είναι να μετατρέψουμε την οικονομική κρίση σε εφαλτήριο ευκαιριών για την τόνωση της Ελληνικής αγοράς και τη δημιουργία προϋποθέσεων για εποικοδομητική συνεργασία με τους γείτονες Τούρκους. 

Σκοπός της διοργάνωσης αυτής είναι ένας ύψιστος και μοναδικός : H απόλυτη επιτυχία. Άλλωστε, είναι γνωστό σε όλους ότι έχουμε μεγάλη εμπειρία, τεχνογνωσία και την υλικοτεχνική υποδομή για τη διοργάνωση μεγάλων εκθέσεων, φεστιβάλ, συναυλιών κ.λ.π. με σπουδαία «δείγματα γραφής». Παράλληλα, το άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό που διαθέτουμε, καθώς και οι εξειδικευμένοι μας συνεργάτες, εγγυώνται για το επιτυχημένο παρόν και το μέλλον της «ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ "expo- AEGEAN". 

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω επιδιώξεων και επιτυχημένων αποτελεσμάτων είναι η επίτευξη φέτος μιας σοβαρής δικής σας συνεργασίας μαζί μας, η οποία θα τεθεί πάνω σε σταθερές βάσεις και θα αποτελέσει την εγγύηση για την πλήρη επιτυχία και προβολή της επιχείρησής σας ειδικότερα και της έκθεσής μας γενικότερα. 

Δομή : Για το σκοπό αυτό θα στηθεί στον χώρο του εμπορικού λιμένα Μυτιλήνης ένας πολύ μεγάλος αριθμός περιπτέρων (παγόδες) ευρωπαϊκών προδιαγραφών, διαστάσεων (5μ. x 5μ.) και (3μ. x 3μ) . Επίσης σε χώρο ειδικά διαμορφωμένο θα στηθούν δύο εξέδρες και πολύ μεγάλος αριθμός καθισμάτων. Στην πρώτη εξέδρα θα πραγματοποιηθούν οι τρεις συναυλίες και στη δεύτερη εξέδρα μουσικοχορευτικές παραστάσεις, γιορτές γευσιγνωσίας, επίδειξη μόδας, διαγωνισμοί και πολλές άλλες πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. 

Συμμετοχή : Στην έκθεση μπορούν να συμμετάσχουν όλων των ειδών επιχειρήσεις παραγωγής εμπορίου και μεταποίησης , βιοτεχνίες, συνεταιρισμοί, ξενοδοχειακές μονάδες, τουριστικά και ταξιδιωτικά γραφεία, επιμελητήρια, ΟΤΑ από τα νησιά του Αιγαίου την υπόλοιπη Ελλάδα και από την Τουρκία. 

Γενικές κατηγορίες εκθεμάτων : - Αγροτικά - Προϊόντα - Μηχανήματα - Κτηνοτροφικά - Βιομηχανικά προϊόντα - Δερμάτινα είδη ένδυσης & υπόδησης - Δομικά υλικά - Μονωτικά υλικά - Διακοσμητικά υλικά - Ηλεκτρολογικός εξοπλισμός - Φωτισμός - Ηχητικά συστήματα - Μουσικά όργανα - Έπιπλα - Κουφώματα - Έπιπλα κουζίνας - Είδη υγιεινής. - Επαγγελματικός εξοπλισμός ξενοδοχείων - εστιατορίων - Κλιματισμός - Ψύξη - Θέρμανση - Τζάκια - Εναλλακτικές μορφές ενέργειας - Φωτισμός LED - Ηλεκτρονικά - Συστήματα πληροφορικής - Κινητή τηλεφωνία - Υπηρεσίες επικοινωνίας. - Τρόφιμα - Ποτά - Ποτοποιίες - Τυποποιημένα προϊόντα. - Εποχιακά είδη - χόμπι - Είδη camping - αλιείας - marine service. - Υπηρεσίες Υγείας - Ασφάλισης - Εκπαίδευση - Ταξιδιωτικά γραφεία - Τουριστικοί οργανισμοί - Ξενοδοχεία .

Προβολή: Για την έξωθεν καλή μαρτυρία της, η «expo-AEGEAN 2015» τίθεται κάθε χρόνο υπό την αιγίδα υπουργείων, Α΄και Β΄ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίων και μεγάλων φορέων. Η έκθεση διαφημίζεται μήνες πριν στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά μέσα , τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία.

Έντονο είναι το ενδιαφέρον και των χορηγών επικοινωνίας σε τοπικό, νησιωτικό, Αθηναϊκό και Τουρκικό επίπεδο.

Η συμμετοχή σας στην «expo-AEGEAN» σας δίνει παράλληλα και τη δυνατότητα να προβάλλετε την επιχείρησή σας στον ειδικό ενημερωτικό οδηγό που θα κυκλοφορήσει σε 30.000 αντίτυπα, σε δύο γλώσσες Ελληνικά και Τουρκικά και τα οποία θα διανέμονται στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου , στα μέσα μεταφοράς , στα επιμελητήρια των πόλεων της Ελλάδας, στις πρωτεύουσες των νομών του Βορείου Αιγαίου αλλά και των παραλίων της Τουρκίας που θα συμμετάσχουν στην έκθεση. 

Τέλος θα γίνει αφισοκόλληση 10.000 αφισών.

Επικοινωνία : Γραφείο : 22510 - 48111 fax: 22510 - 48113 e-mail : hxw@otenet.gr Υπεύθυνος έκθεσης : Δημήτρης Τσαμουράς τηλ: 6945-703898 Υπεύθυνη δρώμενων: Ειρήνη Κανλή τηλ :6972- 080220

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα: 

3 ΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ “expo-AEGEAN 2015”
21-24 Αυγούστου 2015 ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ
ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ
ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ: «ΗΧΩ Α.Ε.»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ
«ΑΙΓΑΙΟ: Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ ΔΥΟ ΛΑΟΥΣ»
 
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 Αυγούστου
7.30 μ.μ. Εγκαίνια στην είσοδο της Έκθεσης. Τους επισήμους υποδέχεται η Φιλαρμονική Πολιχνίτου του Συλλόγου Φίλων Μουσικής. Μαέστρος Παναγιώτης Σουσαμλής.
7.45 μ.μ. Επίσκεψη στα περίπτερα. Τους επισήμους συνοδεύει η Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Μόριας.
8.00 μ.μ. Χιώτικη Γευσιγνωσία με την Άννα Κλαδιά της T.V ALITHEIA
8.15 μ.μ. Χορευτικός Σύλλογος Παρακοίλων. Χοροδιδάσκαλος Στέλλα Εμμανουήλ
8.30 μ.μ. Τιμητική εκδήλωση. Χαιρετισμοί-Απονομές.
9.15 μ.μ. Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος «ΑΡΙΩΝ». Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα. Χοροδιδάσκαλοι: Βασίλης και Κώστας Αγκοπιάν
10.30 μ.μ. Η πολυαναμενόμενη συναυλία του σπουδαίου μουσικού και ερμηνευτή Γιάννη Χαρούλη
 
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 Αυγούστου 2015
7.30 μ.μ. Χιώτικη Γευσιγνωσία με την τηλεοπτική εκπομπή «και θα φάμε και θα πιούμε» της Άννας Κλαδιά.
8.00 μ.μ. Χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Μόριας. Χοροδιδάσκαλος Χρήστος Τεντολούρης
8.15 μ.μ. Χορευτικό Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγιούδας. Χοροδιδάσκαλος Χρήστος Τεντολούρης
8.30 μ.μ. Χορευτικός Σύλλογος Αφάλωνα. Χοροδιδάσκαλος Θανάσης Μίχας
8.45 μ.μ. Χορευτικό Παγγεραγωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Γέρας. Χοροδιδάσκαλος: Βασίλης Αγκοπιάν
9.00 μ.μ. Χορευτικό του Συλλόγου Άντισσας «ο Τέρπανδρος». Χοροδιδάσκαλος Θανάσης Μίχας
9.15 μ.μ. Χορευτικό Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Παναγιούδας. Χοροδιδάσκαλος Χρήστος Τεντολούρης
9.30 μ.μ. Αφιέρωμα στην Καππαδοκία. Μικρασιάτικη μουσικοχορευτική παράσταση από τον Εκπολιτιστικό-Εξωραϊστικό Σύλλογο «Άγιος Γεώργιος» και την Χορωδία Λουτρόπολης Θερμής. Χοροδιδάσκαλος Μάριος Λέλεκας. Μαέστρος Μάκης Ψαραδέλλης
10.30 μ.μ. Μια ξεχωριστή συναυλία με το ελληνικό RnB συγκρότημα STAVENTO που θα σας συναρπάσει, γιορτάζοντας 10 χρόνια στον μουσικό του κόσμο.
 
ΚΥΡΙΑΚΗ 23 Αυγούστου 2015
7.30 μ.μ. Χιώτικη Γευσιγνωσία με την τηλεοπτική εκπομπή «και θα φάμε και θα πιούμε» της Άννας Κλαδιά.
8.00 μ.μ. Χορευτικά των Πολιτιστικών Συλλόγων Λισβορίου, Μιστεγνών και Πελόπης. Χοροδιδάσκαλος Βασίλης Αγκοπιάν
8.15 μ.μ. Χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Μόριας. Χοροδιδάσκαλος Χρήστος Τεντολούρης
8.30 μ.μ. Χορευτικό του Συλλόγου Γυναικών Παμφίλων. Χοροδιδάσκαλος Θανάσης Μίχας
8.45 μ.μ. Χορευτικό από τον Εξωραϊστικό –Εκπολιτιστικό Σύλλογο Επάνω Σκάλας. Χοροδιδάσκαλος Αντωνία Βελισσάρη
9.00 μ.μ. Χορευτικό από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Στύψης. Χοροδιδάσκαλος: Γιάννης Παπουτσάνης
9.15 μ.μ. Χορευτικά του Ερασιτεχνικού Θεατρικού Ομίλου Καλλονής (ΕΘΟΚ) και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αγία Φωτεινή» Συκαμιάς. Χοροδιδάσκαλος Ειρήνη Γρηγορίου
9.30 μ.μ. Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Πέτρας. Χοροδιδάσκαλος Γιάννης Παπουτσάνης
10.30 μ.μ. Εκπληκτική συναυλία με τους αγαπημένους rock star Βασίλη Καζούλη & Νίκο Ζιώγαλα
 
ΔΕΥΤΕΡΑ 24 Αυγούστου 2015
7.00 μ.μ. Γευσιγνωσία με τον «ΕΛΑΪΤΗ» και προϊόντα της «FLAVOUR FACTORY» με αποκλειστικό αντιπρόσωπο Λέσβου τις " ΛΕΣΒΙΑΚΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ Α.Ε. ''
8.00 μ.μ. Χορευτικό των Πολιτιστικών Συλλόγων, Πηγής και Κεραμειών. Χοροδιδάσκαλος Κώστας Αγκοπιάν
8.30 μ.μ. Χορευτικό Πολιτιστικού Συλλόγου Ερεσσού. Χοροδιδάσκαλος Κώστας Αγκοπιάν
8.45 μ.μ. Χορευτικό δρώμενο από την Πολιτιστική Αθλητική δράση Μυτιλήνης «Εν χορώ».
Χοροδιδάσκαλοι: Σωκράτης Κουρουλής, Στέλιος Καραφασούλης.
9.00 μ.μ. Χορευτικό της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης Δήμου Λέσβου. Χοροδιδάσκαλος Κώστας Αγκοπιάν
9.15 μ.μ. Ο Σύλλογος Πολιχνίτου «ο Μπάλος» σε μουσικοχορευτική παράσταση. Χοροδιδάσκαλος: Λευτέρης Τσιτσάνος. Πρόεδρος: Μεταξία Συκά
10.00 μ.μ. Συναυλία με παραδοσιακό τοπικό συγκρότημα. Είσοδος ελεύθερη.

 
 
 Παράλληλες Εκδηλώσεις στο Επιμελητήριο Λέσβου 

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 Αυγούστου

♦ Ώρα 10 π.μ. Ελληνοτουρκικό forum για τον Τουρισμό με ομιλητές από Ελλάδα και Τουρκία, παρουσία των
συμμετεχόντων εκθετών και επισκεπτών, με σκοπό τη συνεργασία τουριστικών πρακτορείων και
επιχειρήσεων Ελλάδας – Τουρκίας. Στο επίκεντρο ο θρησκευτικός τουρισμός.
♦ Ώρα 11.30 π.μ. Τιμητικές πλακέτες
♦ Ώρα 12.00 μ.μ. Β2Β επιχειρηματικές συναντήσεις όλων των ενδιαφερομένων για τη σύναψη συμφωνιών
 
 
 

 

Σημειώση: Η είσοδος στο χώρο της έκθεσης θα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Για την είσοδο στο χώρο των συναυλιών θα υπάρχει  εισιτήριο 10 ευρώ (προπώληση)

 

Χορηγός Επικοινωνίας σε όλες τις εκδηλώσεις:

Lesvosnews.net

 

 

Δείτε αναλυτικό τιμοκατάλογο περιπτέρων, σχεδιάγραμμα της έκθεσης, πληροφορίες  στο επισυναπτόμενο αρχείο

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
Expo Aegean 2015 info 2.18 MB

Μοιράσου το άρθρο!