Οικονομία

15/03/2024 - 09:50

72 πρωταγωνιστές με γεύσεις από το Βόρειο Αιγαίο!

“10η FOODEXPO & OENOTELIA 2024”

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, με την ολοκλήρωση της συμμετοχής της Π.Β.Α. στη διεθνή έκθεση του κλάδου τροφίμων & ποτών “10η FOODEXPO & OENOTELIA 2024” (εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo”, Αθήνα, 9 – 11 Μαρτίου 2024), εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχημένη παρουσία των νησιών στη μεγαλύτερη και σημαντικότερη κλαδική έκθεση της χώρας και συνεχάρη όλους τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες.

Η “FOODEXPO & OENOTELIA” διοργανώνεται από τη “FORUM S.A.”, τη μεγαλύτερη εταιρεία της Ελλάδας σήμερα στην οργάνωση εκθέσεων εσωτερικού (διοργανώτριας των επίσης πολύ γνωστών “ARTOZA”, “XENIA”, “HO.RE.CA.” και “BIO”, επί πολλά συνεχή χρόνια). Θεωρείται η σπουδαιότερη έκθεση του κλάδου τροφίμων & ποτών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, ενώ όπως κάθε χρόνο, υπάρχει ιδιαιτέρως αυξημένη ζήτηση συμμετοχής, από τις πλέον εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε εντός του hall 1 (στο οποίο φιλοξενήθηκαν όλες οι εθνικές συμμετοχές και οι 13 Περιφέρειες της χώρας), με δύο ενιαία περίπτερα συνολικού εμβαδού 165 τ.μ. Το πρώτο στο  χώρο της “FOODEXPO” για τα τρόφιμα και το δεύτερο στο χώρο της “OENOTELIA” για τους οίνους.  

Εντός των δύο περιπτέρων, φιλοξενήθηκαν οι διατροφικές επιχειρήσεις από τις 3 περιφερειακές ενότητες του Βορείου Αιγαίου που δήλωσαν συμμετοχή, με δικά τους ανεξάρτητα ατομικά stands (κλειστού & ανοιχτού τύπου, αναλόγως των αναγκών τους), προκειμένου να προωθήσουν τα προϊόντα τους, στους επαγγελματίες και το καταναλωτικό κοινό. Επιπλέον, υπήρξε και σχετική μέριμνα για τοποθέτηση εντός ειδικού χώρου, προϊόντων προς διαφήμιση και καταγραφή της εκφρασμένης ζήτησής τους.

δδ

Με ρητή απαγόρευση πωλήσεων και απευθυνόμενη κυρίως σε Έλληνες και ξένους εμπορικούς αντιπροσώπους του κλάδου, κατά τη διάρκεια των 3 ημερών της έκθεσης, φιλοξενήθηκε μεγάλος αριθμός hosted buyers από την Ελλάδα και από πολλές χώρες της υφηλίου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το περίπτερο της Π.Β.Α και να πραγματοποιήσουν προγραμματισμένες κατ’ ιδίαν επαγγελματικές συναντήσεις, με τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες του Βορείου Αιγαίου, προκειμένου να συνάψουν επωφελείς εμπορικές συμφωνίες.

Τα περίπτερα της Π.Β.Α. επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ενώ τα τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Διονύσης Σταμενίτης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Μπάνε Πρέλεβιτς, η Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Β.Α. κ. Βάσω Χοχλάκα, κ.ο.κ.. Όλοι οι παραπάνω, συνομίλησαν με τους παραγωγούς απ’ όλα τα νησιά, ενημερώθηκαν για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών τους και γεύθηκαν τα εκλεκτά τους προϊόντα.        

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, στο κεντρικό stage μαγειρικής Mediterranean Food Stage, πραγματοποιήθηκε η ζωντανή γαστρονομική εκδήλωση της Π.Β.Α.  αποκλειστικά με τα προϊόντα των επιχειρήσεων που συμμετείχαν από το Βόρειο Αιγαίο.

Στην εκδήλωση αυτή που φέτος είχε ως κεντρικό θέμα το “Meze Project”, δόθηκε η δυνατότητα στην Π.Β.Α., μέσα απ’ ένα γαστρονομικό τηλεοπτικό δρώμενο διάρκειας μίας ώρας, να προωθήσει τα προϊόντα των παραγωγών, καθ

δδ
ώς και τη γαστρονομική κληρονομιά του Βορείου Αιγαίου, ενδυναμώνοντας την παρουσία των νησιών στο χάρτη των γαστρονομικών προορισμών.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του διευθύνοντα συμβούλου της εξειδικευμένης εταιρείας στη διοργάνωση culinary events “Point Hub” κ. Μίλτου Καρούμπα, περιλάμβανε:

·      παρουσίαση από τον executive chef της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος (Chef’s Club of Greece) Τάσο Τόλη, της παραγωγικής & γαστρονομικής φυσιογνωμίας των νησιών του Βορείου Αιγαίου, καθώς και της διατροφικής αξίας των προϊόντων τους, χαρακτηριστικό των οποίων είναι η αγνότητα και η εξαιρετική τους ποιότητα, λόγω του σπάνιου νησιωτικού terroir (χλωρίδα και πανίδα),

 

·      ζωντανές συνεντεύξεις, μπροστά στο παρευρισκόμενο κοινό, με τους εκπροσώπους όλων των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έκθεση και παρουσίαση από τους ίδιους των εκλεκτών τους brands, και

 

·      Πέντε “live cookings”, με gourmet και παραδοσιακές συνταγές από τα νησιά, με την επιμέλεια της Καλλονιάτισας chef κ. Τζένης Παλαιολόγου και τη συνεχή υποστήριξη της κ. Τόνιας Κοτσοβέλου. Τα 5 πιάτα – προτάσεις, για την παρασκευή των οποίων, χρησιμοποιήθηκαν κυρίως τα προϊόντα των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έκθεση, ήταν: α) τραχανοκροκέτες με σάλτσα ντομάτας και μελιτζάνας, β) αφκός Λήμνου, γ) νησιώτικοι ρεβυθοκεφτέδες, με γαρίδες και ούζο, ντιπ γιαουρτιού με ταχίνι, μέλι και κουρκουμά, δ) σαμιώτικα αλμυρά μπουρεκάκια, και ε) ασπρομύτικα φασόλια Λήμνου με άγρια χόρτα, μυρωδικά, λουκάνικα με ούζο και γλυκάνισο & σάλτσα ντομάτας με ούζο.

Το οργανωτικό πλαίσιο της όλης συμμετοχής στην έκθεση και το γενικό συντονισμό της αποστολής είχε ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου κ. Νίκος Νύκτας. Την οργάνωση της παρουσίας των επιχειρήσεων, είχε το στέλεχος marketing & επιχειρησιακής έρευνας της Π.Β.Α. κ. Πάνος Πίτσιος, ενώ το περίπτερο  πλαισίωσαν με την πολύ ενεργή παρουσία τους, συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διεκπεραίωση των εργασιών όλες τις ημέρες της έκθεσης, οι εθελόντριες από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, κ.κ. Χρυσάνθη Καλλονιάτη, Ευστρατία Καρυοφύλλη, Άννα Κουνιάρη, Ειρήνη Σερέτη & Νίκη Σερέτη, οι οποίες υποδεχόταν το απλό κοινό, διενεργούσαν γευσιγνωστικές δοκιμές και κατέγραφαν την εκφρασμένη ζήτηση από τους επαγγελματίες επισκέπτες.

Μεγάλος χορηγός της συμμετοχής, ήταν ο επιχειρηματικός όμιλος “ATTICA GROUP”, του οποίου οι δύο ακτοπλοϊκές εταιρείες “BLUE STAR FERRIES” και “HELLENIC SEAWAYS”, συνδέουν με ferry boats σε σταθερή και ετήσια βάση, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου με την Αττική.

 

Οι 72 παραγωγικές επιχειρήσεις από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που με τα εκλεκτά τους προϊόντα πλαισίωσαν τα περίπτερα της Π.Β.Α. στην έκθεση, ήταν:

 

1.        “ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΜΑΝΩΛΙΑ”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΥΓΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ ΒΟΣΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ

2.        “ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Μ.Ι.Κ.Ε.”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ ΛΕΣΒΟΥ “LESVOS GOLD”, “COTINOS” & “ASPILOS”

3.        “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ: Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝ.Π.Ε.”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΛΗΜΝΟΥ

4.        “ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΕΣΒΟΥ

5.        “ΑΚΡΗΤΟΣ ΟΙΝΟΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΛΕΣΒΟΥ

6.        “AKRORIA” & “THROUBI”: HERBS & TRADITIONAL IKARIAN PRODUCTS, ΕΛΙΣΑΒΕΤ & ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΤΟΥ

7.        “ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ ΓΚΑΡΑΛΗ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΛΗΜΝΟΥ

8.        “ΑΠΑΛΑΡΙΝΑ ΠΟΤΟΠΟΙΑ”: ΟΥΖΟ ΧΙΟΥ “ΑΠΑΛΑΡΙΝΑ”

δδ

9.        “ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ ΟΙΝΟΣ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΧΙΟΥ

10.   “ΑΧΙΛΛΑΔΕΛΗΣ Β. ΥΙΟΙ & ΣΙΑ Ο.Ε.”: ΧΑΛΒΑΔΕΣ & ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΛΗΜΝΟΥ

11.   “ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ Ι. Ε.Π.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

12.   “ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΛΕΣΒΟΥ Α.Β.Ε.Ε.”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΥΔΗΡΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

13.   “ΓΑΛΑΚΤΟΤΥΡΟΚΟΜΙΚΗ ΛΗΜΝΟΥ Α.Ε.”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΛΗΜΝΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΡΚΑΚΗ

14.   “ΓΕΥΣΕΙΣ ΛΗΜΝΟΥ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΦΛΩΜΑΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΓΚΑΡΑΛΗ

15.   “CHIONY”: ΦΥΣΙΚΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΧΙΟΥ, ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΕΑΔΗ

16.   “GIA …. GIAMAS” ΑΦΟΙ ΑΓΑΔΑΚΗ: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙΟΥ ΣΑΜΟΥ

17.   “ΓΙΟΚΑΡΙΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Α.Β.Ε.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΟΥ

18.   “ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΚΡΑΣΙΟΥ”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

19.   “ΕΛΠΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΣΒΑ”: ΕΛΑΙΟΛΑΔΑ “MYTILANA” & “CRYSTAL” – ΕΛΑΙΟΣΑΠΩΝΕΣ

20.   “ΕΠΟΜ Α.Β.Ε.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΟΥΖΑ “ΜΙΝΙ”, “ΦΗΜΗ” & “LESVOS”

21.   “ΖΑΡΜΠΑΝΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Α.Β.Ε.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΣΑΜΟΥ

22.   “ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΑΝΕΜΟΤΙΑΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.”: ΟΙΝΟΙ ΑΝΕΜΟΤΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

23.   HONEY HASAPIS”: ΑΓΝΟ ΜΕΛΙ ΛΗΜΝΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΣΑΠΗ

24.   “ΙΣΙΔΩΡΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Α.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ: ΟΥΖΑ “PLOMARI” & “ΑΔΟΛΟ”

25.   “ΚΑΚΙΤΣΗΣ” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ: ΟΥΖΟ “ΑΝΤΡΙΚΙΟ” & ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΚΕΡ

26.   “ΚΑΣΠΑΚ’ ΝΕΣ ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ”: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ & ΒΟΥΤΗΜΑΤΩΝ ΛΗΜΝΟΥ, ΜΥΡΣΙΝΗΣ ΧΡΥΣΟΚΕΦΑΛΟΥ – ΧΟΡΟΥ

27.   “ΚΛΑΒΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ – ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

28.   “ΚΟΥΓΙΟΥΛΗΣ Ι. & Σ. Ο.Ε.”: ΚΑΦΕΚΟΠΤΕΙΟ ΧΙΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΥΓΙΟΥΛΗ

29.   “ΚΟΥΚΟΥΛΙΘΡΑΣ Ν. & ΥΙΟΙ Ο.Ε.”: ΤΣΙΠΟΥΡΟ “ΕΞΑΣΤΕΡΟ” ΛΗΜΝΟΥ

30.   “ΚΟΥΤΑΛΙΑΝΟΣ ΑΛΙΠΑΣΤΑ”: ΑΛΙΠΑΣΤΑ ΛΗΜΝΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΑΡΙΚΛΗ

31.   “ΚΟΥΤΣΟΥΚΤΩΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΡΓΕΝΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

32.   “ΚΤΗΜΑ ΜΠΑΡΕΛΗ: FIVE GENERATIONS”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΠΑΡΕΛΗ

33.   “ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΟΙΝΟΙ ΛΗΜΝΟΥ, ΠΕΤΡΟΥ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

34.   “ΚΥΛΙΝΔΡΟΜΥΛΟΙ ΛΗΜΝΟΥ – ΣΤΑΜΑΤΕΡΗΣ Ο.Ε.”: ΑΛΕΥΡΑ ΛΗΜΝΟΥ

35.   “ΛΕΒΑ Α.Ε.”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΒΡΩΣΙΜΕΣ ΕΛΙΕΣ, ΑΛΙΠΑΣΤΑ & ΟΥΖΟ “SMYRNIO” ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

36.   “ΛΗΜΝΟΥ ΘΑΛΑΣΣΑ”: ΑΛΙΕΥΜΑΤΑ ΛΗΜΝΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΟΥΤΟΥΚΗ

37.   “ΛΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΟΥΖΟ “LINOS”

38.   “ΛΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.” ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ: ΟΥΖΟ “LESVION”

39.   MASTIC SNAILS”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΧΙΟΥ, ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΥ ΣΙΝΑΓΓΗ

40.   “ΜΑΤΑΡΕΛΛΗ ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ”: ΟΥΖΟ ΛΙΣΒΟΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

41.   “ΜΑΤΘΑΙΟΥ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ”: ΟΥΖΟ “MATIS”, ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

42.   MEDINA”: ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ & ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΗΜΑ “TΕRRA VITA”

43.   ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ “Ο ΙΚΑΡΟΣ”: ΑΓΝΑ ΜΕΛΙΑ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΡΙΜΑΛΗ

44.   “ΜΠΟΥΜΠΑΡΗΣ Ν. Α. & ΣΙΑ Ο.Ε.”: BUNDABERG BREWED DRINKS

45.   “ΜΥΣΤΑΚΕΛΛΗΣ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ ΛΕΣΒΟΥ

46.   “ΜΥΤΙΛΗΝΙΑ ΓΗ”: ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΓΙΑΣΩΤΕΛΛΗ

47.   “ΝΤΑΛΑΜΠΕΚΗΣ”: ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΛΕΣΒΟΥ, ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΝΤΑΛΑΜΠΕΚΗ

48.   “Ο ΜΑΛΛΑΣ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΙΟΥ, ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΛΛΑ

49.   PAPAYIANNIDES ELAITIS”: ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ & ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ  ΛΕΣΒΟΥ

50.   POLYKARPOS DIMITRA”: ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ EXTRA ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΑΤΕΡΕΛΛΗ 

51.   “ΠΟΡΙΑΖΗ ΑΦΟΙ”: ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΦΛΟΜΑΡΙΑ & ΑΛΕΥΡΙ ΛΗΜΝΟΥ

52.   “ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ Α.Β.Ε.Ε.”: ΟΥΖΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ “ΣΑΜΑΡΑ”

53.   ΣΑΞΙΩΝΗΣ Κ. & Χ. Ο.Ε. “Ο ΚΙΜΩΝΑΣ”: ΑΡΤΟΠΟΙΪΑ, ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ & CATERING ΛΕΣΒΟΥ

54.   “ΣΑΡΡΗ ΟΛΓΑ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΛΙΕΣ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ, ΣΤΥΨΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

55.   “ΣΕΛΑΧΑΣ ΑΒΕΕ”: ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ & ΣΑΛΑΜΙΑ ΛΕΣΒΟΥ

56.   “ΣΚΟΡΔΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΝΕΩΝ ΚΥΔΩΝΙΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

δ

57.   SODIS BRANDS LTD”: ΓΛΥΚΑ, ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ, ΑΠΟ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

58.   “ΣΤΑΦΥΛΗΣ” ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΛΗΜΝΟΥ: ΜΕΛΙΧΛΩΡΑ ΤΥΡΙΑ ΛΗΜΝΟΥ

59.   “Τ’ ΑΓΙΟΡΓΟΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ”: ΑΦΕΨΗΜΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΧΙΟΥ

60.   “ΤΑΣΤΑΝΗΣ Μ. & Δ.”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΓΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

61.   “ΤΕΣΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ”: ΓΛΥΚΑ ΙΚΑΡΙΑΣ

62.   “ΤΕΤΤΕΡΗ ΑΦΟΙ Ο.Ε.”: ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ

63.    “ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ” ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ: ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΒΡΥΣΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

64.   “ΤΡΙΧΩΝΑΣ Π. & Θ. Ο.Ε. – ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΑΙΓΑΙΟΥ”: ΟΥΖΟ “ΑΙΓΑΙΟ”, ΓΕΡΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

65.   “TSANTIRIS WINES”: ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΕΜΦΙΑΛΩΣΗ & ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΙΝΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΣΑΝΤΙΡΗ

66.   “ΦΑΡΜΑ ΒΑΡΔΑΞΗ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΦΙΛΙΑΣ ΛΕΣΒΟΥ

67.   “ΦΑΡΜΑ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗ”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ “ΤΟΥ ΤΣΟΠΑΝΗ”, ΧΙΟΥ

68.   “ΧΑΤΖΕΛΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ Α.Ε.” ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΛΕΣΒΟΥ: ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΓΩΝ

69.   “ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ – ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΣΑΜΟΥ”: ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΡΑΣΙΑ ΣΑΜΟΥ

70.   “ΧΙΩΤΙΚΟ ΚΕΛΑΡΙ”: ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΛΑΖΑΝΟΦΥΛΛΑ & ΣΑΛΤΣΕΣ ΧΙΟΥ, ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗ

71.   “ΧΡΥΣΑΦΗΣ Α.Β.Ε.Ε.”: ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ, ΑΡΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ, ΦΛΟΜΑΡΙΑ, ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΑ & ΓΛΥΚΑ ΛΗΜΝΟΥ

72.   “ΨΥΧΗΣ – ΠΟΤΟΠΟΙΪΑ ΧΙΟΥ”: ΟΥΖΟ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ & ΔΙΑΦΟΡΑ ΛΙΚΕΡ ΜΑΣΤΙΧΑΣ

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάδειξης & Προώθησης Προϊόντων Βορείου Αιγαίου κ. Νίκος Νύκτας, συγχαίροντας δημοσίως τις παραπάνω επιχειρήσεις για τη συμμετοχή τους και τους εθελοντές, που συνέβαλαν τα μέγιστα στην κοινή προσπάθεια προώθησης των προϊόντων των νησιών στους εμπορικούς αντιπροσώπους και στο καταναλωτικό κοινό της Αθήνας, μετά το πέρας της έκθεσης, δήλωσε:

 

“Η μεγάλη επισκεψιμότητα των δύο περιπτέρων της Π.Β.Α., από τους Έλληνες και ξένους εμπορικούς αντιπροσώπους των τροφίμων και των ποτών, καταδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για τα παραδοσιακά ποιοτικά προϊόντα των νησιών μας. Η ζήτηση για τα προϊόντα των επιχειρήσεων που συμμετείχαν είτε με δικό τους ανεξάρτητο χώρο είτε στο ομαδικό stand, ήταν εντυπωσιακά μεγάλη και ανοίγει νέες προοπτικές διείσδυσής τους σε εγχώριες και διεθνείς αγορές. Πιστεύουμε ακράδαντα, ότι μετά και απ’ αυτή την καταπληκτική παρουσία στην κορυφαία έκθεση της χώρας, οι προσπάθειες της Π.Β.Α. για την ενδυνάμωση των εξαγωγών και την εξεύρεση νέων αγορών, θα αποδώσει άμεσα καρπούς. Η συμμετοχή μας σε δράσεις εξωστρέφειας που ακολουθούν, θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό, ώστε τα υπέροχα προϊόντα του Βορείου Αιγαίου, να βρουν τις διεξόδους που αναζητούν και εκτός των νησιών”.

Μοιράσου το άρθρο!