Οικονομία

20/07/2023 - 16:57

Εμπόριο και τουρισμός ενώνουν Λέσβο και Τουρκία!

Σειρά συναντήσεων πραγματοποίησαν μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Λέσβου με Επιμελητήρια και Φορείς στην Τουρκία. Ο Πρόεδρος κ. Βαγγέλης Μυρσινιάς, οι Αντιπρόεδροι κ. Παναγιώτης Τατάκης, και κ. Παρασκευάς Φραντζέσκος, και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Κωνσταντίνος Σωτηράκης, επισκέφθηκαν το Αϊβαλί, το Αδραμύτι και το Μπουρχανιγιέ, με σκοπό τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών έπειτα από την περίοδο της πανδημίας. 

 

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Λέσβου συνάντησαν, τον Πρόεδρο κ. Ali Ucar και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αϊβαλί, το Δήμαρχο κ. Mesut Ergin και τους Αντιδημάρχους του Δήμου Αϊβαλί, τον Πρόεδρο κ. Ahmet CETIN και την Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αδραμυτίου καθώς και εκπροσώπους φορέων της περιοχής, και τον Πρόεδρο κ. Mustafa Aysel και στελέχη του Επιμελητηρίου Μπουρχανιγιέ.

Κατά τις συναντήσεις, συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης των επιχειρηματικών συνεργασιών, στους κλάδους του εμπορίου και του τουρισμού. Ειδικότερα, συζητήθηκε η σύσφιξη των σχέσεων και η ανάπτυξη των εμπορικών συναλλαγών,  μορφές συνεργασίας και κοινών δράσεων στον τουριστικό τομέα, σε μια περίοδο μάλιστα που υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένο ρεύμα από Τούρκους επισκέπτες στο νησί της Λέσβου, τρόποι προώθησης των τοπικών προϊόντων, κ.α..

δ

Οι συζητήσεις έγιναν σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τις ήδη στενές σχέσεις που έχει το Επιμελητήριο Λέσβου με τα Επιμελητήρια, τους Δήμους και Φορείς των γειτονικών παραλίων. Όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν να εντείνουν τις δράσεις τους και τις ενέργειες προς την ενδυνάμωση της συνεργασίας. Από την πλευρά του Επιμελητηρίου Λέσβου απευθύνθηκε πρόσκληση στις διοικήσεις των Επιμελητηρίων, να επισκεφτούν με τη σειρά τους τη Λέσβο ώστε να επισφραγιστεί και να συνεχιστεί η αγαστή συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων που αποτελούν θεμέλιο λίθο της ειρήνης στην περιοχή.

Μοιράσου το άρθρο!