Οικονομία

14/12/2023 - 19:47

Manager της χρονιάς στην κατηγορία των start-ups η Μυτιληνιά Μαρία Γιασσά

Η Μαρία Γιασσά με καταγωγή από τη Μυτιλήνη κέρδισε  τη διάκριση Manager of Year 2023 στην κατηγορία των start-ups για το εγχείρημά της SeaOrama. 

 Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής, παρουσία των υπουργών Εθνικής Οικονομίας-Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου.

Απονεμήθηκαν συνολικά 25 βραβεία, καθώς διακρίθηκαν και μάνατζερς σε επιμέρους τομείς (μεταξύ άλλων marketing, επικοινωνία, κοινωνική υπευθυνότητα, υγιεινή-ασφάλεια, ψηφιακός μετασχηματισμός κ.α.).

 

Η Μαρία Γιασσά δραστηριοποιείται στη ναυτιλιακή βιομηχανία για πάνω από 25 χρόνια. Το πάθος και το όραμά της είναι να ενισχύσει την εικόνα της ναυτιλιακής βιομηχανίας στα μάτια του κόσμου ώστε να συνειδητοποιήσει ο καθένας την ανυπολόγιστη συμβολή της ναυτιλίας στην καθημερινή του ζωή. Έτσι, το 2021 δημιουργήθηκε το Seaorama IKE που έκτοτε έχει αναπτύξει πληθώρα πρωτοβουλιών προκειμένου να αναθεωρήσει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε την συνεισφορά της ναυτιλίας αλλά και να ενισχύσει τη διαμόρφωση της ναυτιλιακής βιομηχανίας με τρόπο που να αγκαλιάζει το περιβάλλον και αναδεικνύει τη συμβολή της στην κοινωνία.
Η ναυτιλιακή βιομηχανία επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας, ωστόσο πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να συλλάβουν το μέγεθος, τη σημασία και το ζωτικό της ρόλο στη λειτουργία της κοινωνίας. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές που θα αποτελέσουν το μέλλον του κλάδου. Αναγνωρίζοντας την επείγουσα ανάγκη εκπαίδευσης και προετοιμασίας των ατόμων σε αυτόν τον ταχέως εξελισσόμενο τομέα, δημιουργήθηκε το Seaorama: World of Shipping, ένα ελληνικό βιντεοπαιχνίδι στρατηγικής και διαχείρισης. Το παιχνίδι έχει ως στόχο να αποτυπώσει και να παρουσιάσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία με έναν ελκυστικό και εκπαιδευτικό τρόπο ενώ ξεχωρίζει παγκοσμίως για τη μοναδική προσέγγιση προσομοίωσης διαχείρισης και στρατηγικής χρησιμοποιώντας πραγματικά δεδομένα της Ναυτιλίας.


Tο βιντεοπαιχνίδι εν αναμονή της επικείμενης κυκλοφορίας του στην πλατφόρμα Steam, προσέλκυσε το ενδιαφέρον του αμερικανικού κολοσσού Amazon/Twitch η οποία προσέφερε ένα πολλά υποσχόμενο πακέτο προκειμένου να διτεθεί το Seaorama: World of Shipping αποκλειστικά στους συνδρομητές της Prime Gaming πλατφόρμας της. Για μια Start up εταιρεία, η παρουσία στο Twitch μπορεί να μεταφραστεί σε πρόσβαση σε πάνω από 150 εκατομμύρια συνδρομητές.


Μετά την κυκλοφορία του στην πλατφόρμα Steam, το Seaorama: World of Shipping αναμένεται να γίνει διαθέσιμο και μέσω PlayStation και Nintendo Switch στο πρώτο τρίμηνο του 2024.

δφφ

«Μanager of the year», ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sunlight Λάμπρος Μπίσαλας - Νικητής ανεξάρτητα από κατηγορία 

O διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sunlight Λάμπρος Μπίσαλας αναδείχθηκε χθες «Μanager of the year», στο πλαίσιο του διαγωνισμού βράβευσης των κορυφαίων στελεχών του επιχειρηματικού κόσμου που ξεκίνησε το 2002.

    Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε: «Χωρίς την προσπάθεια των επιχειρηματιών, των στελεχών και των εργαζομένων δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη και προκοπή. Επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη συμβαδίζουν σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας, και μέσω της επιχειρηματικότητας εξασφαλίζονται οι αναγκαίοι πόροι για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής. Πρέπει να υπογραμμίζουμε τη συνεισφορά στην ανάπτυξη και την καινοτομία ορισμένων στελεχών που συμβάλουν περισσότερο από άλλους, γιατί η βράβευση λειτουργεί ως κίνητρο ώστε να υπάρχει ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα».
    Ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, επεσήμανε: «Ως πολίτης αυτής της χώρας που προέρχεται από το χώρο των πωλήσεων, συγχαίρω τους μάνατζερς. Σε αυτούς οφείλεται το γεγονός ότι σήμερα η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμό πολλαπλάσιο από την ΕΕ. Εμείς κάνουμε αυτά που πρέπει για να δημιουργήσουμε φιλικό περιβάλλον, περιβάλλον ασφάλειας για τον επιχειρηματία που θέλει να επενδύσει. Αλλά τίποτα δεν μπορεί να γίνει αν δεν έλθουν οι άνθρωποι της αγοράς που βάζουν το μυαλό, το όραμα, τη δουλειά».
    Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υπογράμμισε: «Το πολύ ισχυρό μήνυμα που προκύπτει είναι ότι ο ιδιωτικός τομέας της Ελλάδας αλλάζει χάρη σε ανθρώπους σαν εσάς, με πάθος και έμπνευση. Αλλάζει, παράλληλα, και ο δημόσιος τομέας. Αυτό είναι το όραμα του πρωθυπουργού που ξεκίνησε την προηγούμενη τετραετία και συνεχίζουμε εμείς με εφαρμογές όπως ο ψηφιακός βοηθός του Δημοσίου που είναι βασισμένος στην τεχνολογία της τεχνητής νοημοσύνης. Δοκιμάστε τον για να δείτε πώς θα είναι η επόμενη ημέρα της ελληνικής δημόσιας διοίκησης».
    «Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια όλοι μαζί και καταφέραμε να φτιάξουμε μια εταιρεία που κάνει το 99 % του τζίρου στο εξωτερικό, δημιουργεί θέσεις εργασίας σε ακριτικές περιοχές και υπηρετεί κάτι περισσότερο από τη μεγέθυνση και τα κέρδη» σημείωσε ο κ. Μπίσαλας. 
    Η επικεφαλής της διοργανώτριας Slide2Open Communications Δέσποινα Τραυλού επεσήμανε ότι τα βραβεία απονέμονται ύστερα από αξιολόγηση που διενεργεί 50μελής κριτική επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Μηνά Τάνε ο οποίος ήταν ο πρώτος βραβευμένος MANAGER OF THE YEAR το 2002, γεγονός που διασφαλίζει την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του θεσμού.

 

Μοιράσου το άρθρο!