Οικονομία

19/07/2014 - 08:59

Ο Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ και άλλοι Γερμανοί στη Λέσβο

Κάποιος, στο άκουσμα της είδησης, ίσως να την εκλάμβανε ως «πρωταπριλιάτικο» αστείο, αν και χρονικά πέφτει μακριά, ή ότι ο αγγελιοφόρος έχει διάθεση για πλάκα. 
Ας μην ξεχνάμε ότι η Λέσβος, βρίσκεται πάντα και μονίμως στο περιθώριο και εκτός ατζέντας των σημαντικών αναπτυξιακών προοπτικών και της προώθησης των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων.
Ας μην μπλέκουμε όμως σε σχόλια και ας περιοριστούμε στην είδηση: 
O Γερμανός υφυπουργός για την Αναπτυξιακή Συνεργασία, Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, μαζί με άλλα πολιτικά στελέχη της ευρωπαϊκής υπερδύναμης θα επισκεφτούν τη Λέσβο στις 24 τρεχ, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης
Μέσα σε λίγα χρόνια αναπτύχθηκε ένα δυναμικό δίκτυο αποτελούμενο από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών και της οικονομίας, με το όνομα «Ελληνογερμανική Συνέλευση(DGV)».
Ο κοινοβουλευτικός υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (BMZ), Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ, διορίστηκε από την καγκελάριο στα τέλη Νοεμβρίου του
2011 ως εντεταλμένος της DGV.
Στο επίκεντρο του έργου της DGV βρίσκεται η στοχευμένη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών δήμων, περιφερειών και πολιτών. Δεν πρόκειται δηλαδή για «την υψηλή πολιτική σκηνή», αλλά για την αντιμετώπιση χειροπιαστών προβλημάτων.
Εκτός από το νησί μας θα μεταβεί και στην Κρήτη και φυσικά την Αθήνα. Σκοπός της παρουσίας του εδώ, οι εξαγωγές των λεσβιακών προϊόντων και ο τουρισμός, προκειμένου να διερευνηθεί το έδαφος για περαιτέρω συμφωνίες.
Περισσότερες λεπτομέρειες από την Γερμανική πρεσβεία για το πρόγραμμα τις επίσκεψης και των συναντήσεων των υψηλόβαθμων στελεχών της Γερμανικής κυβέρνησης θα γίνουν γνωστές στην αρχή της επόμενης εβδομάδας
 
 
πηγη: εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!