Οικονομία

06/04/2013 - 13:09

Ποιος έχει την offshore εταιρεία στον Παπάδο Λέσβου με την επωνυμία WTA global group limited;

Ποιος έχει την offshore εταιρεία στον Παπάδο Λέσβου με την επωνυμία WTA global group limited;

Τις 107 ελληνικές υπεράκτιες εταιρίες με έδρα τις Παρθένες Νήσους, που αφορούν στην ελληνική παράμετρο της μεγάλης διεθνούς δημοσιογραφικής έρευνας για τις οφσορ αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Νέα Σαββατοκύριακο».  

 
 Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις 4 από αυτές ήταν γνωστές στο υπουργείο Οικονομικών.   Οι περισσότερες εμφανίζονται με έδρα στο κέντρο της Αθήνας και κυρίως στο Κολωνάκι, στην Πανεπιστημίου, Παπαδιαμαντοπούλου, Β. Σοφίας, Τροίας, Σοφιανού αλλά και Λ. Συγγρού. Από τις 33 που είναι στο Δήμο Αθηναίων, οι 10 είναι στο Κολωνάκι και κυρίως συνδέονται με δικηγορικά γραφεία, κατασκευαστικές εταιρίες, με πρόσωπα από το χώρο της εστίασης, της πληροφορικής, από σχολή χορού, ναυτιλιακή, ακόμη και από επιτροπή της ΕΥΔΑΠ. 
Επίσης υπάρχουν πρόσωπα των οφσόρ στον Πειραιά, στη Γλυφάδα και ανάμεσα τους βρίσκονται γνωστοί παράγοντες του εφοπλιστικού και κατασκευαστικού χώρου. Μάλιστα, ξεχωρίζει επιχειρηματίας που είναι στη λίστα με τα ληξιπρόθεσμα του δημοσίου με οφειλές άνω των 2,5 εκ. και η εταιρία του έχει χρεοκοπήσει.   Από τα Β. Προάστια τα πρόσωπα που συνδέονται με τις οφσόρ είναι κυρίως από Από Μαρούσι, Κηφισιά και Εκάλη.
 
 Πρόκειται για γνωστούς επιχειρηματίες και κοσμικούς.   Εκπλήξεις όμως επιφυλάσσει και η επαρχία καθώς αποκαλύπτονται πρόσωπα που συνδέονται με τις συγκεκριμένες υπεράκτιες, στον Άνω Τοξότη Ξάνθης, στην Ελαιώνα Διακοφτού και στον Παπάδο Γέρας του Δήμου Λέσβου.  
 
 Σύμφωνα με τη διεθνή έρευνα 21-32 τρις  έχουν κρυφτεί σε off shore εταιρείες. 

Μοιράσου το άρθρο!