Οικονομία

16/12/2014 - 08:25

Συλλέκτες ρητίνης και... ανάπτυξης - Γράφει ο ΕΡΜΗΣ

Μ

εροκάματο 15 ευρώ; Καλά πόσο χαμηλά θα πάμε; Βέβαια μπροστά στους ….Κινέζους εργάτες, μάλλον «υψηλόμισθοι» θα πρέπει να αισθάνονται οι Έλληνες εργαζόμενοι των 15 ευρώ.
Παρακολουθούσα χτες ένα ρεπορτάζ  στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA που αφορούσε του ρητινοσυλλέκτες στα πέριξ της Αθήνας οι οποίοι, ελέω κρίσης, αυξάνονται το τελευταίο διάστημα. Από 105, έφτασαν στους 185 με προοπτική ν΄ αυξηθούν στους 280. Κι αυτό βέβαια δεν είναι κακό, επιστροφή στη μάνα γη! Αλλά η  ομολογία των ίδιων των εργαζομένων για μεροκάματο 15 ευρώ πραγματικά σ΄ αφήνει έκπληκτο. Συμπλήρωναν δε στον έκπληκτο δημοσιογράφο, πως η έλλειψη δουλειάς και η οικονομική ανέχεια τους αναγκάζουν να δουλεύουν από το πρωί στις 7 έως το απόγευμα στις 6 για το μεροκάματο των 15 ευρώ!
Προφανώς μας ενοχλούν κάτι τέτοια, αλλά πολύ φοβούμαι ότι κάποιοι   άλλοι θα …χαίρονται! Γιατί το σενάριο της εσωτερικής υποτίμησης λειτουργεί…. άψογα ανεξάρτητα βέβαια εάν υποτιμούν την νοημοσύνη μας! Διότι οι πειραματισμοί που γίνονται στην ελληνική κοινωνία με το πρόσχημα της όποιας μεταρρύθμισης, έχουν τρομοκρατήσει το λαό, δημιουργώντας αισθήματα καχυποψίας, απογοήτευσης και μοιρολατρίας.
Ακόμα θυμάμαι τον προηγούμενο Υπουργό Ανάπτυξης που έλεγε ότι με την απελευθέρωση των μεταφορών το ΑΕΠ στην Ελλάδα θα αυξηθεί κατά 1,5 με 2%! Όσο την είδατε την ανάπτυξη αυτή, άλλο τόσο την είδα κι εγώ! ΄Η η εμμονή με το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων που προβάλλεται ιδιαίτερα από τα αθηναϊκά τηλεοπτικά κανάλια. Ε άνοιξαν Κυριακές και λοιπόν; Το ότι αγόρασα τις την Κυριακή αντί για το Σάββατο, επηρέασε την ελληνική οικονομία; Και πόσες προσλήψεις έγιναν από τα καταστήματα που ανοίγουν Κυριακές; Γιατί ήταν κι αυτό ένα από τα «ατράνταχτα» επιχείρημα.
Κι όχι τίποτα. Κάτι τέτοιοι πειραματισμοί  είναι που δυσφημούν και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που πράγματι χρειάζεται η Ελλάδα. Μεταρρυθμίσεις κυρίως στην δημόσια διοίκηση, γενικότερα στο δημόσιο. Αλλά βέβαια εκεί εμπλέκεται το πολιτικό προσωπικό της χώρας. Εκεί κάνει  τζιζ!!! Παλαβοί είναι αν το πειράξουν; Ορμούν λοιπόν στην αγορά κι όποιον πάρει ο Χάρος….
Υ.Γ Χτες επίσης στη τηλεόραση άκουσα τον απερίγραπτο Κωνσταντίνο Πλεύρη, πατέρα του βουλευτή της Ν.Δ Αθανάσιο Πλεύρη να κάνει ….χιούμορ λέγοντας πως «Ένα καλό Σύνταγμα χρειάζεται κι έναν καλό Συνταγματάρχη»!!!!  Δεν είμαι υπέρ της οικογενειακής ευθύνης, αλλά για τέτοιες περιπτώσεις πολύ φοβούμαι ότι ίσως θα έπρεπε να επανεξετάσουμε την άποψη αυτή…

 

ΕΡΜΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!