Παράξενα

09/05/2016 - 17:21

Τυφλή γυναίκα έπεσε, χτύπησε στο κεφάλι και ξαναβρήκε το φως της

Αμερικανίδα, η οποία ήταν τυφλή για περισσότερα από 20 χρόνια, ανέκτησε την όρασή της πέφτοντας και χτυπώντας το κεφάλι της στο σπίτι της στη Φλόριντα.

 
Η 70χρονη Μέρι Αν Φράνκο άρχισε να χάνει σταδιακά την όρασή της μετά από ένα τροχαίο ατύχημα το 1993 εξαιτίας τραύματος στη σπονδυλική της στήλη. Δύο δεκαετίες αργότερα και πάλι χάρη σε ένα ατύχημα βγήκε από το σκοτάδι, ενώ οι γιατροί προσπαθούν να εξηγήσουν πώς συνέβη αυτή η θαυματουργή αλλαγή.
 
«Ήμουν τελείως τυφλή. Ζούσα στο σκοτάδι», δήλωσε η Μέρι Αν Φράνκο στον βρετανικό Independent, «ήμουν στο σαλόνι και σκόνταψα σε ένα πλακάκι. Έπεσα προς τα πίσω και χτύπησα το κεφάλι μου, μάλλον στο τζάκι», συμπλήρωσε.
 
Μετά την πτώση, η οποία συνέβη τον Αύγουστο του 2015, η κ. Φράνκο φορούσε ειδικό κολάρο στο λαιμό και υπεβλήθη σε εγχείρηση πριν από λίγες εβδομάδες. Μόλις ξύπνησε από την αναισθησία συνειδητοποίησε ότι έβλεπε. «Κοίταξα προς το πόδι μου και είπα: ‘κυρία μου εσείς με τη μοβ στολή μπορείτε να μου δώσετε κάτι για τον πόνο. Υποφέρω’. Και τότε η ανιψιά μου είπε: ‘τι είπες; Βλέπεις;’ Και τότε κατάλαβα ότι έβλεπα ξανά. Ήμουν ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος στον κόσμο. Ξαναείδα τα δέντρα, τα κατάλευκα σπίτια από το μικρό παράθυρο του δωματίου μου στο νοσοκομείο. Και όλοι μου έλεγαν ότι αυτό που συνέβη ήταν ένα θαύμα».
 
Ο νευροχειρουργός που έκανε την εγχείρηση είπε ότι δεν περίμενε να επηρεαστεί η όραση της κ. Φράνκο. «Αυτό που συνέβη είναι θαύμα. Δεν έχω καμία επιστημονική εξήγηση».
 
athensvoice.gr

Μοιράσου το άρθρο!