Περιβάλλον

09/02/2024 - 16:48

Έρχονται δυνατές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι από Κυριακή

Έως και εννέα μποφόρ στα πελάγη "βλέπει" ο μετεωρολόγος, Γιώργος Τσατραφύλλιας από την Κυριακή - Δεν αναμένεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Μετά από τον καλό καιρό των τελευταίων ημερών με τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες, το σκηνικό αναμένεται να αλλάξει την Κυριακή, ημέρα κατά την οποία θα κάνουν την εμφάνισή τους ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι, με τα φαινόμενα να συνεχίζονται και τη Δευτέρα.

 

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, οι βροχές αυτές μπορεί να είναι ευεργετικές για αρκετές περιοχές, ωστόσο ενδέχεται να προκαλέσουν προβλήματα σε κάποιες άλλες.

"Καλημέρα! Ευεγερτικές-α θα είναι οι βροχές-χιόνια (στα βουνά) που θα μας επισκεφτούν το διήμερο Κυριακή -Δευτέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μετά από ένα άνυδρο χειμώνα ωστόσο σε ορισμένες περιοχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα (πλημμύρες-κατολισθήσεις) ειδικά σε ευάλωτες περιοχές. Οι περιοχές αυτές είναι: Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα, Παξοί, Αχαΐα, Ηλεία, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Ξάνθη, Ροδόπη,Έβρος, νησιά βορειού και ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα" έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο Facebook.

Τόνισε επίσης, ότι ο υδράργυρος δεν αναμένεται να πέσει σημαντικά, ωστόσο οι άνεμοι που θα φτάσουν ακόμη και τα εννέα μποφόρ θα προκαλέσουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

"Επίσης για όσους προγραμματίζουν κάποιο ταξίδι να γνωρίζουν ότι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες θα έχουν προβλήματα στο Ιόνιο και το Αιγαίο την Κυριακή (νοτιάδες 8-9 μποφόρ) και τη Δευτέρα στο Αιγαίο ( νοτιάδες 9 μποφόρ). Η θερμοκρασία δεν θα πέσει σημαντικά" σημείωσε ο κ. Τσατραφύλλιας.

Αναλυτικά η ανάρτηση

"Καλημέρα!Ευεγερτικές-α θα είναι οι βροχές-χιόνια(στα βουνά) που θα μας επισκεφτούν το διήμερο Κυριακή -Δευτέρα για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μετά από ένα άνυδρο χειμώνα ωστόσο σε ορισμένες περιοχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα ( πλημμύρες-κατολισθήσεις) ειδικά σε ευάλωτες περιοχές. Οι περιοχές αυτές είναι :

Θεσπρωτία,Πρέβεζα ,Άρτα,Αιτωλοακαρνανία,Κέρκυρα ,Παξοί,Αχαΐα ,Ηλεία ,Καβάλα,Δράμα ,Σέρρες,Ξάνθη,Ροδόπη,Έβρος, νησιά βορειού και ανατολικού Αιγαίου,Δωδεκάνησα.

Επίσης για όσους προγραμματίζουν κάποιο ταξίδι να γνωρίζουν ότι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες θα έχουν προβλήματα στο Ιόνιο και το Αιγαίο την Κυριακή (νοτιάδες 8-9 μποφόρ) και τη Δευτέρα στο Αιγαίο ( νοτιάδες 9 μποφόρ).

Η θερμοκρασία δεν θα πέσει σημαντικά"

Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες το Σάββατο

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο Σάββατο αναμένεται συννεφιά και τοπικές βροχές.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά και τα βορειοανατολικά πιθανώς να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης από το απόγευμα κυρίως στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και από το βράδυ στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στα βόρεια τους 18 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 20 βαθμούς και στα ανατολικά ηπειρωτικά τοπικά τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Μοιράσου το άρθρο!