Περιβάλλον

10/07/2019 - 06:34

Ιούνιος: Μείωση αεροπορικών αφίξεων στη Λέσβο αλλά ... υπάρχει αισιοδοξία

Δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία της κίνησης επιβατών του αεροδρομίου Μυτιλήνης για τον μήνα Ιούνιο. O τουριστικός πράκτορας κ. Λευτέρης Καραμπλιάς μας δίνει τα πρώτα στοιχεία των αφίξεων για τη φετινή τουριστική σεζόν στη Λέσβο και τη δική του εκτίμηση για τη συνέχεια.

Συνολικά οι αφίξεις με πτήσεις charter ανήλθαν σε 11.550, μειωμένες κατά 355 άτομα ( -3% ) σε σχέση με το αντίστοιχο μήνα του 2018, που είχαμε 11.905 αφίξεις.
Στο τρίμηνο Απριλίου - Μαίου - Ιουνίου του 2019 οι συνολικές αφίξεις ήταν 18.954.

Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018 οι αφίξεις ήταν 20.027
Παρουσιάζεται λοιπόν μια συνολική μείωση της τάξης του 5,4% ( 1073 άτομα λιγότερα ).
Αναλυτικά, αύξηση παρουσιάζουν οι αφίξεις από Δανία και Νορβηγία και Τσεχία
Στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι κινούνται οι αφίξεις από την Αγγλία, ενώ μειωμένες παρουσιάζονται μέχρι στιγμής, οι αφίξεις από Ολλανδία, Βέλγιο,Πολωνία και Φινλανδία
Η μικρή, ομολογουμένως, αυτή μείωση, εάν λάβουμε υπ΄όψιν την μεγάλη πτώση στις αφίξεις τουριστών που παρουσιάζουν όλοι οι τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα, μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι τα πράγματα μπορεί τελικά να μην είναι και τόσο άσχημα για το νησί μας, όπως αρχικά διαφαινόταν.
Οι επόμενοι τρεις μήνες θα είναι καθοριστικοί για το πρόσημο ( θετικό ή αρνητικό ) που θα έχει η τουριστική κίνηση, με πτήσεις charter, της Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!