Περιβάλλον

16/06/2011 - 16:37

Μετά την Καλλονή τώρα δεν λειτουργεί ούτε ο βιολογικός του ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ - Αναφορά των Οικολόγων Πράσινων

H Πολιτική Κίνηση Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων έγινε αποδέκτης καταγγελιών για την προβληματική λειτουργία του βιολογικού του Πλωμαρίου. Υπήρχαν και στο παρελθόν παράπονα από τους κατοίκους της περιοχής και παρόλο που η δημοτική αρχή από τα τέλη Μαρτίου είχε γνώση του προβλήματος το ζήτημα εξακολουθεί να υφίσταται.

Όπως διαπιστώνετε και στις φωτογραφίες που σας κοινοποιούμε είναι εμφανές ότι δεν λειτουργεί ο υποθαλάσσιος αγωγός, που θα έπρεπε να διοχετεύει τα επεξεργασμένα λύματα στη θάλασσα καθώς αυτά εκβάλουν σε σημείο ακριβώς έξω από τη μονάδα. Επίσης ο αφρισμός που παρατηρείται είναι εντελώς αδικαιολόγητος και μπορεί να συμβαίνει μόνο εάν δεν γίνεται σωστή λειτουργία της μονάδας. Είναι προφανές ότι μη επεξεργασμένα ή μερικώς επεξεργασμένα λύματα καταλήγουν στη θάλασσα του Πλωμαρίου σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από την παραλία Αμουδέλι, που χρησιμοποιείται από επισκέπτες αλλά και μόνιμους κατοίκους της περιοχής (βλ σχετική φωτό).

Ανάλογα προβλήματα είχαμε καταγγείλει και τον περασμένο Μάρτιο για τον βιολογικό της Καλλονής αλλά παρόλες τις υποσχέσεις που είχε δώσει ο κ Δήμαρχος είναι προφανές ότι ακόμα υπάρχουν προβλήματα λειτουργίας στις μονάδες εξεργασίας υγρών λυμάτων του νησιού μας. Το καλοκαίρι έχει μπει, η τουριστική περίοδος έχει ξεκινήσει και παρόλαυτα λύση στο πρόβλημα δεν έχει βρεθεί. Οι μονάδες δεν μπορούν να λειτουργούν μόνες τους και στον αυτόματο πιλότο. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της και να φροντίσει για την ορθή λειτουργία των μονάδων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων σε όλο το νησί της Λέσβου.  

Μοιράσου το άρθρο!