Περιβάλλον

15/04/2016 - 08:33

Απάντηση από την εταιρεία «Σελάχας»: λειτουργούμε φιλοπεριβαλλοντικά εδώ και χρόνια

yle="text-align: justify;"> 

Η εταιρεία «Σελάχας Βιομηχανικά σφαγεία ΑΒΕΕ» και ο Πρόεδρός της Παν. Σελάχας, μέσω της απαντητικής του επιστολής στο ρεπορτάζ του «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ » εκφράζει την πικρία του που «ένα ατυχές μικρής διάρκειας τεχνικό πρόβλημα ήταν η αιτία κάποιοι να προσπαθήσουν να τον εμφανίσουν ότι δεν σέβεται το περιβάλλον, τη στιγμή που εδώ και χρόνια λειτουργεί απολύτως νόμιμα και φιλοπεριβαλλοντικά, σε αντίθεση με άλλους που ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να λειτουργήσουν νόμιμα».

 
Στην απάντησή του διευκρινίζει και εξηγεί:
 
 
Διάβασα το δημοσίευμα στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας σας αναφορικά με έλεγχο που δέχθηκε η επιχείρησή μας «Σελάχας Βιομηχανικά σφαγεία ΑΒΕΕ» σε σχέση με την απόρριψη μικρής ποσότητας υγρών αποβλήτων σε περιφραγμένη αγροτική περιοχή.
 

 

Να ξεκαθαρίσω προκαταβολικά ότι δεν έχω την παραμικρή πρόθεση να αντιδικήσω μαζί σας, διότι σέβομαι για λόγους αρχής τον ρόλο του τύπου και είμαι ο τελευταίος που θα διαφωνήσει για την δημοσιοποίηση θεμάτων έστω και αν αυτή προσωπικά τον θίγει.
 
Πλην όμως, επιθυμώ να υπενθυμίσω σε εσάς και τους αναγνώστες σας ότι εδώ και χρόνια αγωνίζομαι για την νόμιμη και φιλική λειτουργία όλων των σφαγείων του νησιού, δίνοντας πρώτος το παράδειγμα, με εξειδικευμένες επενδύσεις διαχείρισης  των αποβλήτων αξίας πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Την ίδια στιγμή, δεν έπαψα να επισημαίνω στις αρμόδιες αρχές που κατά κανόνα κωφεύουν, ότι άλλα σφαγεία του νησιού, που μάλιστα λειτουργούν ως ιδιοκτησία του Δήμου, δεν έχουν καν τη δυνατότητα τήρησης έστω και στοιχειωδώς της  περιβαλλοντικής νομοθεσίας, αφού στερούνται παντελώς του απαραίτητου εξοπλισμού, αποφεύγοντας τόσα χρόνια να προβούν στις σχετικές υψηλού κόστους επενδύσεις.
Λειτουργώντας λοιπόν, σε αντίθεση με άλλους, απολύτως νόμιμα και φιλοπεριβαλλοντικά εδώ και χρόνια, πραγματικά αισθάνομαι πικρία όταν εξαιτίας ενός μικρής διάρκειας τεχνικού προβλήματος στις εγκαταστάσεις μου αναγκάστηκα να δώσω μια προσωρινή λύση απόρριψης μικρών ποσοτήτων υγρών αποβλήτων σε περιφραγμένη περιοχή, κάποιοι να προσπαθούν να με εμφανίσουν ως εκείνον που δεν σέβεται το περιβάλλον.
 
Δεν κρύβομαι πίσω από το δάχτυλό μου, κακώς το έκανα, έστω και σε τόσο περιορισμένη έκταση και διάρκεια και ανέλαβα τις ευθύνες μου έναντι των ελεγκτικών αρχών, οι οποίες άλλωστε ήδη έχουν διαπιστώσει την προσωρινότητα της παράβασης, αφού ήδη το τεχνικό πρόβλημα έχει αποκατασταθεί και λειτουργώ και πάλι απολύτως νόμιμα και προπαντός με διαδικασίες πλήρους προστασίας του περιβάλλοντος.
 
Η πικρία μου μάλιστα, γίνεται ακόμα μεγαλύτερη, όταν η επιλεκτική ευαισθησία ορισμένων εξαντλείται σε εμάς που έχουμε επενδύσει χρόνο και χρήμα για να λειτουργούμε νόμιμα, όταν το πρόβλημα είναι στην ίδια την αυλή τους, αφού ο φορέας που εκπροσωπούν είναι ιδιοκτήτης σφαγείων που ούτε θέλουν, ούτε μπορούν - όπως κατ' επανάληψη έχω καταγγείλει - να λειτουργήσουν νόμιμα. Και ίσως είναι μια καλή ευκαιρία με αφορμή αυτό το συγκυριακό ατυχές περιστατικό που μας αφορούσε, να ελεγχθεί επιτέλους από τις αρμόδιες υπηρεσίες εάν και κατά πόσον το σύνολο των σφαγείων του νησιού λειτουργεί τηρώντας την περιβαλλοντική νομοθεσία ή αντιθέτως κάποια από αυτά επιβαρύνουν ανεξέλεγκτα το περιβάλλον.
 
Και είμαστε βέβαιοι ότι για την ανάγκη αυτή συμφωνεί και η άποψη της εφημερίδας σας.
Για την Σελάχας ΑΒΕΕ
Ο Πρόεδρος
Σελάχας Παναγιώτης».
 

 

Μοιράσου το άρθρο!