Περιβάλλον

15/12/2017 - 07:26

Δύο πεζοπορίες για την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

 

Οι Οικοπεριηγητές του Φορέα Τουρισμού Μολύβου συνεχίζουν τις χειμερινές εξορμήσεις τους την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στην περιπατητική - ορειβατική διαδρομή γύρω από τον Λεπέτυμνο.



Ξεκινώντας από τον Βαφειό την είσοδο του χωριού, θα κατευθυνθούν μέσα από τα μονοπάτια των οικοπεριηγητών, προς την περιοχή Λίμνες στο βουνό Λεπέτυμνος, μία περιοχή με γκιόλια(λίμνες) και πέτρινα αλώνια σε υψόμετρο περίπου 600 μέτρα και στην συνέχεια προς Στύψη όπου θα είναι ο τερματισμός.


Η διαδρομή στο πρώτο σκέλος μέχρι τις Λίμνες είναι μέτριας δυσκολίας με αρκετή ανάβαση και στο υπόλοιπο μισό ως Στύψη αρκετά εύκολη.
Η συνολική απόσταση είναι γύρω στα 9,5χλμ και η διάρκεια είναι γύρω στις δυόμιση ώρες.


Μετά το τέλος της διαδρομής θα υπάρξει γεύμα στην Στύψη και η ομάδα θα παραμείνει και στο Χριστουγεννιάτικο Παζάρι που διοργανώνει ο τοπικός Σύλλογος.
Επειδή πρέπει να οργανωθεί εγκαίρως η μετακίνηση με εκκίνηση από Βαφειό και η επιστροφή από Στύψη, καθώς και το γεύμα όσοι θα συμμετέχουν θα πρέπει να το δηλώσουν ως την Παρασκευή στις 13:00 το μεσημέρι (τηλέφωνο γραφείου 2253071990 καθημερινά 8:00-15:00).

 

------

ΟΡΕΙΑΣ

Την επόμενη Κυριακή 17/12/2017 θα περπατήσουμε στο λεγόμενο Θεοφράστιο μονοπάτι το οποίο ξεκινά από Αγιάσο και καταλήγει στους Αγίους Αναργύρους μέσω  Ασώματου.

Σχεδόν όλη η διαδρομή αποτελείται από  μονοπάτια και  καλντερίμια .

Είναι σχετικά εύκολη και η διάρκειά της θα είναι περίπου δυόμιση  ώρες.

 

Η αναχώρηση του πούλμαν θα γίνει στις 10:00 από το My Market του κεντρικού πάρκιγκ Μυτιλήνης.

Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 24:00 της Παρασκευής 15/12, κατά προτίμηση στην ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΦΟΡΜΑ, αλλιώς τηλεφωνικά στο 6946-306487 (Αντωνία).

Παρακαλούμε για τυχόν ακυρώσεις ειδοποιείτε έγκαιρα τηλεφωνικά.

Εάν οι συμμετοχές ξεπεράσουν τις διαθέσιμες θέσεις, τότε θα τηρηθεί χρονική σειρά προτεραιότητας.

H επιστροφή στη Μυτιλήνη θα γίνει σχετικά νωρίς καθ’ ότι δεν κλείσαμε ταβέρνα για φαί.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τα ορειβατικά μποτάκια και το αδιάβροχο είναι απαραίτητα

Μοιράσου το άρθρο!