Περιβάλλον

08/01/2013 - 07:40

Χιονίζει.... (νέες φωτογραφίες)

Χιονίζει.... (νέες φωτογραφίες)

Χιονίζει....

Πλωμάρι

Οι ασθενείς χιονοπτώσεις που παρατηρήθηκαν κατά τις χθεσινές βραδινές και τις πρώτες σημερινές πρωινές ώρες, προκάλεσαν παγετό σε αρκετές περιοχές της Λέσβου και ειδικότερα στην Αγιάσο, στην Καρίνη, στη Μεγάλη Λίμνη, στο Αμπελικό, στο Ακράσι και στην εθνική οδό Μυτιλήνης-Καλλονής στο ύψος του Καμένου Δάσους.

Οι χειριστές των μηχανημάτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εργάζονται από το πρωί στις παραπάνω περιοχές για την αντιμετώπιση του παγετού, ρίχνοντας αλάτι στο οδόστρωμα.

Λόγω του ότι οι χαμηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές και πρωινές ώρες και συνιστά να αποφεύγονται από τους πολίτες οι άσκοπες μετακινήσεις.

Σε αρκετά μέρη του νησιού από το βράδυ άρχισε να χιονίζει και... ας πούμε την κλασική φράση: " θα δούμε μια άσπρη μέρα!"

Κλειστά τα Σχολεία:

Διακοπή -λόγω έκτακτων και δυσμενών καιρικών συνθηκών (παγετός)- των μαθημάτων σε σχολεία της Α’θμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Λέσβου για την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013, ως ακολούθως:

i)   Νηπιαγωγείο Μεγαλοχωρίου

ii)  Δημοτικό σχολείο Μεγαλοχωρίου

iii) Δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου

vi) Δημοτικό σχολείο Αγιάσου

 

(θερμές ευχαριστίες στη Μαρία Παυλή για τις φωτογραφίες)

Μοιράσου το άρθρο!