Περιβάλλον

01/01/2019 - 17:21

Λευκή πρωτοχρονιά στη Λέσβο !

Στα «λευκά» ξύπνησαν την πρώτη μέρα του χρόνου οι κάτοικοι των ορεινών χωριών της Λέσβου, με το χιόνι να έχει κάνει την εμφάνισή του στα ορεινά χωριά του Πλωμαρίου, στην Αγιάσο, και στους ορεινούς όγκους της βόρειας και δυτικής Λέσβου, στις περιοχές του Λεπέτυμνου, του Σκαλοχωρίου και στα γύρω χωριά.

 

Μέχρι αυτή την ώρα προβλήματα καταγράφονται στον δρόμο προς Αμπελικό, όπου τα οχήματα κινούνται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα μηχανήματα του δήμου Λέσβου θα βρίσκονται σε λίγο στην περιοχή για να καθαρίσουν τους δρόμους, ενώ ο αντιδήμαρχος υπεύθυνος για θέματα πολιτικής προστασίας Νίκος Καρασάββας, μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, δήλωσε ότι: «χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, δεν πρέπει να γίνονται άσκοπες μετακινήσεις και στο ορεινό τμήμα του οδικού δικτύου η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο καιρός θα επιδεινωθεί και θα πρέπει ειδικά αύριο το πρωί οι οδηγοί να είναι πολύ προσεκτικοί γιατί μπορεί να έχουμε προβλήματα και σε άλλα σημεία του οδικού δικτύου και λόγω παγετού».

Από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου γίνεται γνωστό ότι στις περιοχές Αγιάσου, Μεγαλοχωρίου και Αμπελικού Λέσβου όπου σημειώνονται χιονοπτώσεις, βρίσκονται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί εργασίες εκχιονισμού (καθαρισμός και ρίψη αλατιού) με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, με μηχανήματα της Περιφέρειας και τη συνδρομή ιδιώτη γίνονται εργασίες στην επαρχιακή οδό Αγιάσος- Σανατόριο- Μεγαλοχώρι και στην οδό προς τον Όλυμπο. Επίσης, με μηχανήματα του Δήμου Λέσβου γίνεται εκχιονισμός στην οδό Μεγάλη Λίμνη- Αμπελικό.
Συνιστάται προς τους πολίτες που θέλουν να μετακινηθούν στο ορεινό οδικό δίκτυο της Λέσβου να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.

Μοιράσου το άρθρο!