Περιβάλλον

19/12/2016 - 07:44

Μυτιλήνη: Όλα στριμωγμένα στην Πλατεία Σαπφούς... φρόντισε να έχεις ευρώ μαζί σου!

Αν κάτι μπορεί να χαρακτηρίσει αυτά τα Χριστούγεννα στη Μυτιλήνη είναι η κατάληψη της πλατείας Σαπφούς...
Το σημείο που ο Δήμος επέλεξε για κεντρικό σημείο εκδηλώσεων και... το στρίμωγμα που έκανε ώστε να χωρέσουν όλα!  Και όταν λέμε όλα εννοούμε όλα! Δεν είναι απλά ο κεντρικός  χώρος εκδηλώσεων  είναι  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ!!!!

Ο χώρος παραχωρήθηκε σε επιχειρηματία και... κάθε χρήση παιχνιδιού σημαίνει ότι πρέπει να πληρώσεις. Έτσι αντιλαμβάνονται  στο Δήμο τα Χριστούγεννα;
Ουσιαστικά δεν μιλάμε για Χριστούγεννα αλλά για επιχείρηση. Και ο χώρος με τα κάγκελα μάλλον θυμίζει κάτι άλλο και όχι πλατεία. Οπότε έχουμε δύο σοβαρά ζητήματα: αισθητική και οικονομικό!


Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του  Μιχάλη Μπάκα (και οι φωτογραφίες)
Γράφει ο Μιχάλης Μπάκας:

Δεν ξέρω, μπορεί να είμαι μόνο εγώ ο παράξενος και να γκρινιάζω χρονιάρες μέρες, αλλά αυτο το πράμα δεν μ αρεσει. Ο Δήμος παραχώρησε σε ιδιώτη ΟΛΗ την πλατεία Σαπφούς, την μοναδική ουσιαστικά πλατεία της πόλης, και αυτός κατάφερε σε λίγα τετραγωνικά να χωρέσει τραμπολίνο, τρενάκι, καραρουζέλ και μια τεράστια πλαστικότσουληθρα που προσβάλει την αισθητική όλης της προκυμαίας. Καγκελώσανε όλη την πλατεία προφανώς για λόγους ασφαλείας, σε μια γωνιά χώρεσε και η εξέδρα, ενω το χριστουγεννιάτικο δέντρο σπρώχνει τη Σαπφώ για να ανασάνει. Και εκτός από το αισθητικό κομμάτι και το ζήτημα της διάθεσης δημοσίου χώρου είμαι σίγουρος ότι πολύ σημαντικό πρόβλημα δημιουργείται σε πολλούς γονείς της πόλης που σε περίοδο κρίσης δεν μπορούν να πληρώνουν τη χρήση αυτών των παιχνιδιών για τα παιδιά τους, τα οποία με το δίκιο τους, καθώς τα βλέπουν συνεχώς, ζηλεύουν κ τα ζητάνε. Έψαξα στη Διαύγεια να βρω πόσα κερδίζει ο Δήμος από αυτή την ιστορία αλλά δεν βρήκα..αξίζει όμως???

Και ναι ο Μιχάλης έχει απόλυτο δίκιο.
 

Μοιράσου το άρθρο!