Περιβάλλον

20/07/2017 - 18:16

Πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα: Απάντηση Π. Πίτσιου και ανταπάντηση Σ. Μπαλάσκα

Α

πάντηση στο δημοσίευμα του Στρατή Μπαλάσκα για την πεζοδρόμηση των Λαδάδικων


Η κατάσταση με τα σκουπίδια, δεν είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής της απόφασης για την πεζοδρόμηση της ευρύτερης περιοχής Λαδάδικα. Είναι προγενέστερο το φαινόμενο και άσχετο με την απόφαση. Ωστόσο, με τον κανονισμό καθαριότητας που θα ισχύσει εντός των ημερών και θα υπογραφεί από όλους τους επιχειρηματίες της περιοχής, θα επιλυθεί και αυτό το πρόβλημα, που επαναλαμβάνω δεν είναι απόρροια της πεζοδρόμησης. Ίσα ίσα, η πεζοδρόμηση θα λύσει και αυτό το πρόβλημα.

Η σημερινή ισχύουσα κατάσταση, προφανώς και ασυζητητί βελτιώνει την προγενέστερη, όπου επικρατούσε η απόλυτη αναρχία και το χάος σε όλη την περιοχή, με την ακατάσχετη και ανεξέλεγκτη κυκλοφορία δικύκλων και αυτοκινήτων, ενώ τυγχάνει της καθολικής αποδοχής, τόσο των δημοτών της πόλης που χαίρονται καθημερινά τους πεζοδρόμους (φυσικά και εννοείται με τα τραπεζοκαθίσματα), στους οποίους μπορούν να περπατήσουν πολύ άνετα, όσο και των περιοίκων που καθολικά κι' αυτοί είχαν προϋπογράψει τις πεζοδρομήσεις (και πάλι εννοείται με τραπεζοκαθίσματα). Χαρακτηριστικό παράδειγμα, οι περιπτώσεις συνδημοτών μας Α.Μ.Ε.Α., που κυκλοφορούν με καροτσάκι, οι οποίοι είναι πραγματικά κατενθουσιασμένοι με την εφαρμογή των πεζοδρομήσεων.

Και το βασικότερο: Η χρήση των οδών Θέμιδος, Βερναρδάκη και Μητροπόλεως (στις παρυφές της περιοχής Λαδάδικα), μετά τις 9 μ.μ. περνάει αποκλειστικά στους περίοικους, οι οποίοι είναι οι μόνοι που μπορούν να εισέλθουν εντός αυτών. Σήμερα αυτοί οι τρεις δρόμοι, είναι κυριολεκτικά "εκκλησία", όπου όλο το βράδυ δεν περνάει ούτε "κουνούπι". Παρά μόνο αραιά και που, κάποιο αυτοκίνητο περιοίκου.

Φυσικά με τη χορήγηση των καρτών διέλευσης και στάθμευσης στα οχήματα μόνο των περιοίκων, αν κάποιος περίοικος διαπιστώσει ότι μέσα στην περιοχή της Κουλμπάρας, έχει παρκάρει κάποιος χωρίς κάρτα (αυτοκίνητο ή δίκυκλο), κατευθείαν θα μπορεί να καλέσει την Τροχαία, η οποία οφείλει να βεβαιώσει παράβαση και πρόστιμο στον κάθε παραβάτη.

Αναφορικά με το περιβόητο θέμα του ασθενοφόρου ή του πυροσβεστικού οχήματος, ήδη υπήρξε πραγματικό συμβάν με την κλήση του Ε.Κ.Α.Β. Κατέφθασε μόλις κλήθηκε, εισήλθε εν μέσω των τραπεζοκαθισμάτων (θα μπορούσε να πάει και από την Κλαπάδου), διεκπεραίωσε το περιστατικό και έφυγε ανενόχλητο μέσα σε απειροελάχιστο χρόνο.

Οι αυθαιρεσίες με την ηχορύπανση, ήταν επίσης ένα φαινόμενο που προϋπήρχε της πεζοδρόμησης επί πολλά χρόνια (άσχετο δηλαδή, με το νέο μέτρο). Ωστόσο μέσα στις τελευταίες ημέρες (δηλαδή τις 11 ακριβώς ημέρες που εφαρμόζεται το μέτρο), δύο καταστήματα έχουν υποστεί τις νόμιμες συνέπειες λόγω ηχορύπανσης. Και το θέμα της ηχορύπανσης, θα μπορεί να ελεγχθεί πολύ καλύτερα από πριν, διότι σε όλο το ιστορικό κέντρο μπαίνει επιτέλους μία τάξη, σε σχέση με την αυθαιρεσία που προϋπήρχε επί πολλά χρόνια σε όλη την περιοχή (αύριο θα ανακοινωθεί και μία νέα απόφαση για τον ορισμό επιτροπής διαχείρισης των προβλημάτων, διότι το θέμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η αντιμετώπιση των προβλημάτων θα είναι διαρκής).

Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο υπομονή, διότι όταν εφαρμόζεται ένα νέο μέτρο, πάντα εμφανίζονται και κάποια προβλήματα - παρενέργειες, τα οποία όμως με λίγη καλή διάθεση μπορούν να επιλυθούν εύκολα. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η πεζοδρόμηση (φυσικά με τα τραπεζοκαθίσματα) έχει ήδη πετύχει, θα συνεχίσει να εφαρμόζεται, ενδέχεται δε να επεκταθεί και με άλλους δρόμους στο άμεσο ή απώτερο μέλλον (οι προτάσεις που υπάρχουν και μελετώνται είναι πολλές). Η Μυτιλήνη, σε πείσμα κάποιων, θα πάψει να είναι η μοναδική πόλη στο Αιγαίο και στην Ελλάδα, χωρίς πεζοδρόμους, χωρίς παλμό και χωρίς ζωή. Απαραίτητα συστατικά για να κρατήσουν έναν επισκέπτη. Έστω κι' αν, ευτυχώς πολύ λίγοι, δεν το επιθυμούν !!!

Ευχαριστώ,

ΠΑΝΟΣ ΜΙΧ. ΠΙΤΣΙΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ



-----------------

Η ανταπάντηση του Στρατή Μπαλάσκα:

Αντί άλλης ανταπάντησης στην απάντηση του "ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ" κ. Πάνου Πίτσιου μια φωτογραφία αφιερωμένη εξαιρετικά. Σημερινή, λίγες ώρες μετά την αποκομμιδή των χθεσινών αποριμμάτων. Ξανά η γειτονιά μέσα στα σκουπίδια εν αναμονή του κανονισμού καθαριότητας... Ο οποίος σε όλες τις προηγμένες ευρωπαϊκές και αναπτυγμένες τουριστικά πόλεις, ως γνωστόν έπεται της μετατροής τους σε χωματερή.


Για την ιστορία προκειται στο σύνολο τους για απορίματα καταστηματαρχών, υλικά συσκευασίας και άλλα τα οποία πρέπει να έχουμε εμείς στα σπίτια μας και όχι αυτοί στα μαγαζιά τους!


Επειδή όμως τα πράγματα είναι σοβαρά και μιλάμε για την υγεία μας, την ποιότητα της ζωής μας, για τις περιουσίες μας και όχι για τα παιχνίδια στα οποία επιδίδεται ο ως νομίζει ελέω Θεού κύριος Πίτσιος.


Ο "ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ" με την επιστολή του που απέστειλε σε όλα τα μέσα ενημέρωσης, στους εργαζόμενους σε αυτά ακόμα και σε όσα έχουν από καιρό κλείσει αυθαιρετεί. Αφού εκφράζει την προσωπική του άποψη και όχι την άποψη των οργάνων στα οποία συμμετέχει και τα οποία θα έπρεπε να εκπροσωπεί αφού προηγουμένως συνεδριάσουν και συζητήσουν την αναφορά μου. Φτιάχνει αντιπάλους στην υπόθεση της πεζοδρόμησης αποκρύπτοντας συνειδητά ότι υπήρξα ένθερμος υποστηρικτής της αλλά με όρους. Οροι που ετέθησαν έγιναν δεκτοί ομόφωνα και περιλαμβάνονται στην απόφαση 61/2017 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής αλλά ουδέποτε δυο εβδομάδες τώρα υλοποιήθηκαν εκτός αυτού της ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων. Γιατί τίποτα από όλα τα άλλα δεν έγιναν πραγματικότητα κ. Πίτσιο; Για του λόγου το αληθές σας στέλνω  και την απόφαση.


Προσωπική κόντρα με τον εν Σουράδα διάγοντα το βίο του "ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ" δεν θα ανοίξω. Λέω μόνο πως όχι μόνο διαφορετικές έννοιες έχουν οι λέξεις για μένα και για αυτόν αλλά και μάλλον σε άλλο τόπο ζω εγώ και σε άλλον εκείνος.

Αυτά και τέλος... Ραντεβού στα "γουναράδικα". Έως τότε ελπίζω ο Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής ποιότητας ζωής να καταλάβουν τι συμβαίνει με την απόφαση που αυτοί έλαβαν και όχι ο "ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ"

Στρατής Μπαλάσκας
 

Μοιράσου το άρθρο!