Περιβάλλον

08/01/2015 - 08:13

Το πλοίο Μυτιλήνη γέφυρα σωτηρίας για θαλάσσια χελώνα Καρέτα

Μία νεαρή θαλάσσια χελώνα Καρέτα, πέρασε την πρωτοχρονιά στο Λιμεναρχείο Ευδήλου Ικαρίας, με τη φροντίδα των λιμενικών, αλλά δυστυχώς και με ένα μεγάλο αγκίστρι σφηνωμένο στον οισοφάγο της.

Η θαλάσσια χελώνα η οποία εντοπίστηκε σε παραλία της βόρειας Ικαρίας από κάτοικους της περιοχής, έφτασε με το πρώτο πλοίο στη Σάμο για να δεχθεί τις πρώτες βοήθειες από την ομάδα του Αρχιπελάγους.

Παρ' όλη τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τον κτηνίατρο Αντώνη Καραμηνά, ο οποίος για άλλη μία φορά βοήθησε αφιλοκερδώς στην περίθαλψη ενός σπάνιου άγριου ζώου, τελικά ήταν απαραίτητο να μεταφερθεί η χελώνα στην Αθήνα.

Σημαντική ήταν και η βοήθεια του πληρώματος του πλοίου «Μυτιλήνη» με το οποίο η χελώνα ταξίδεψε προς τον Πειραιά.

Εκεί ανέλαβαν οι άνθρωποι του Κέντρου Διάσωσης Θαλάσσιων Χελωνών του «Αρχέλων», οι οποίοι και έκαναν με επιτυχία το απαραίτητο χειρουργείο. Ευχόμαστε η περίθαλψη της μικρής χελώνας να είναι γρήγορη και σύντομα να μπορέσει να συνεχίσει το ταξίδι της στις θάλασσες.

Το πραγματικό ενδιαφέρον και η προσπάθεια τόσο πολλών ανθρώπων να βοηθήσουν την άτυχη χελώνα, μας κάνει για άλλη μία φορά αισιόδοξους ότι οι νοοτροπίες αλλάζουν, αλλά και ότι όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται την κοινή μας ευθύνη για να προστατέψουμε τα μοναδικά και σπάνια ζώα με τα οποία έχουμε την τύχη να μοιραζόμαστε τις θάλασσές μας.

Πηγή: ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ

Μοιράσου το άρθρο!