Περιβάλλον

26/06/2014 - 15:11

Προσφυγή στη δικαιοσύνη κατά του Δήμου Λέσβου....όταν ο Δήμος Λέσβου καταστρέφει ! ! !

Θ

ύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η επιλογή του Δήμου Λέσβου με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Λέσβου κ. Κουνιαρέλλη να καταστρέψει το καλντερίμι  στην περιοχή Άγιος Αντώνιος στο Ακρωτήρι Μυτιλήνης.
Όπως μας καταγγέλλει η οικογένεια του πρώην Δημάρχου Μυτιλήνης Νότη Παναγιώτου δεν αρκέστηκαν μόνο να καταστρέψουν το καλντερίμι αλλά έχουν καταπατήσει και το κτήμα τους ... ώστε να γίνει δρόμος που οδηγεί στο κτήμα του κ. Κουνιαρέλλη (ή σύμφωνα με άλλες πληροφορίες σε κτημάτα φιλικών προσώπων του Αντιδημάρχου)
Ο εκπρόσωπος της οικογενείας του πρώην Δημάρχου Νότη Παναγιώτου  αναφέρει:
Η οικογένεια του πρώην δημάρχου Νότη Παναγιώτου είναι απολύτως αντίθετη με τις αυθαίρετες ενέργειες του κ. Κουνιαρέλλη, και θα κινηθεί δικαστικά εναντίον του αξιώνοντας την πλήρη αποκατάσταση του ντουσεμέ. Επιπλέον στις φωτογραφίες που δημοσιεύετε φαίνεται ότι για να πετύχει το καταστροφικό και δόλιο έργο του καταπάτησε, έστω ελάχιστο, κομμάτι του οικογενειακού κτήματος. Ο κ. Κουνιαρέλλης φαίνεται αποφάσισε μερικές εβδομάδες πριν εκπνεύσει η θητεία του να χρησιμοποιήσει μπουλντόζα του δήμου για να ανοίξει δρόμο για το χωράφι του, να καταστρέψει ένα καλντερίμι αιώνων και να καταπατήσει τη γη των γειτόνων του. Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστήρια σε αυτή τη χώρα.
Ορέστης Παναγιώτου


Το ιστορικό της υπόθεσης :
Στην περιοχή  Ακρωτήρι, εκεί που είναι η κατοικία του πρώην Δημάρχου Νότη Παναγιώτου υπάρχει ένα ιστορικό καλντερίμι που οι κάτοικοι της περιοχής εδώ και χρόνια προσπαθούν να προστατευόσουν από τις παρεμβάσεις που γινόταν χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τον τρόπο κατασκευής. (παρεμβάσεις κατά τις οποίες μερικές πέτρες αντικαταστάθηκαν από τσιμέντο!)  Μάλιστα έχει γίνει αίτημα στην Υπηρεσία Νεοτέρων Μνημείων να χαρακτηριστεί το καλντερίμι διατηρητέο.  
Λίγες εβδομάδες όμως πριν μας αποχαιρετήσει η παρούσα Δημοτική Αρχή και αφού ο Δήμος Λέσβου έχει τελειώσει με όλα τα έργα και τη συντήρηση του αγροτικού δικτύου (λέμε τώρα)… οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι υπάρχει πρόθεση να γίνει διάνοιξη και τσιμεντόστρωση του συγκεκριμένου δρόμου. Είναι αυτό που λέμε τσιμέντο να γίνει! Υπεύθυνος για την τσιμεντόστρωση σύμφωνα με τους κατοίκους είναι ο Αντιδήμαρχος κος Κουνιαρέλλης. Αναφέρουν μάλιστα ότι η δικαιολογία που υπάρχει για να γίνει αυτό το "έγκλημα" είναι ότι από το δρόμο πρέπει να είναι εφικτή η διέλευση του ασθενοφόρου αν συμβεί κάτι…. Αντίθετα  οι κάτοικοι αναφέρουν ότι η «τσιμεντόστρωση» είναι ρουσφετολογική και εξυπηρετεί    2-3 άτομα της περιοχής με τους οποίους ο κ. Κουνιαρέλλης έχει φιλική σχέση.
Το θέμα έφθασε και στο Δήμαρχο Λέσβου μετά από πρωτοβουλία του κ. Πάνου Πίτσιου (νέος κοινοτάρχης Μυτιλήνης) με την παράταξη του Σπύρου Γαληνού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Λέσβου σήμερα το πρωί θα μεταβεί στην περιοχή ώστε να εξετάσει από κοντά όσα συμβαίνουν και παράλληλα όπως μας ενημέρωσε ο κ. Πίτσιος έδωσε εντολή να σταματήσουν οι εργασίες. Ελπίζουμε ο Δήμαρχος Λέσβου να δείξει την πρέπουσα ευαισθησία. Παράλληλα οι κάτοικοι σχεδιάζουν να κάνουν και ασφαλιστικά μέτρα σε περίπτωση που δεν σταματήσουν οι εργασίες.
Όλη αυτή η ιστορία είναι εξαιρετικά χρήσιμη. Και στο παρελθόν Δήμαρχοι ή Κοινοτάρχες της Λέσβου έχουν κατηγορηθεί ότι κάνουν έργα που δεν εξυπηρετούν το κοινωνικό σύνολο αλλά συγκεκριμένα πρόσωπα. Αν βλέπετε δρόμο με τσιμέντο ή δημοτικό φωτισμό που φθάνει σε απομακρυσμένο σπίτι ρωτήστε να μάθετε σε ποιον ανήκει αυτό το σπίτι και πότε έγινε το έργο…. Η απάντηση δεν θα σας εκπλήξει, είναι αυτό ακριβώς που έχετε φανταστεί…
Αλλά το να κάνουμε έργα που εξυπηρετούν ημετέρους και καταστρέφουν τα «ζωντανά μνημεία» της πόλης μας.... Ε, αυτό πια μας ξεπερνά…

 

Δείτε πως ήταν το καλντερίμι :

Μοιράσου το άρθρο!