Πολιτική

25/07/2014 - 16:42

Aνάπλαση της Πλατείας Ταξιαρχών στον Παπάδο

style="text-align: justify;"> 
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Γέρας, Προκόπη Γυμνάγο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παπάδου, Παναγιώτη Μιχαλάκα, την Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών, Λιμενικών, Κτηριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων, Άννυ Οικονομίδου και τον Μηχανικό του Δήμου Λέσβου, Κώστα Τζιτζίνα, επισκέφθηκε το υπό ολοκλήρωση έργο ανάπλασης της Πλατείας Ταξιαρχών της Δημοτικής Κοινότητας Παπάδου, στη Γέρα, ύψους 579.767,94 Ευρώ (με Φ.Π.Α.), που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Οικονομικών Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας. 
Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει την κεντρική πλατεία του Παπάδου (Πλατεία Ταξιαρχών) και ένα δίκτυο δρόμων που εκτείνεται προς βόρεια μέχρι τον  κεντρικό Δημοτικό δρόμο και ανατολικά μέχρι το παλαιό ελαιοτριβείο «Βρανά» (δεύτερη έξοδος – πλησίον πολυιατρείου Γέρας).
Αναλυτικά, στα πλατώματα των δρόμων και στην κεντρική πλατεία κατασκευάζονται λιθόκτιστα καθιστικά και μικροί χώροι πράσινου που μετασχηματίζουν τους πεζόδρομους σε χώρο όχι μόνο διέλευσης αλλά και στάσης περιοίκων και επισκεπτών.
Τα υλικά των διαμορφώσεων έχουν επιλεγεί με γνώμονα την αντοχή τους, την καταλληλότητα τους για την λειτουργία που εξυπηρετούν και την μορφολογική τους ένταξη στον χαρακτήρα της περιοχής, και είναι σύμφωνα με τα σχέδια και τις λεπτομέρειες της σχετικής Αρχιτεκτονικής μελέτης. 
Στο ίδιο έργο κατασκευάζονται ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες ηλεκτροφωτισμού των παράδρομων και πλατείας Ταξιαρχών, με φωτιστικά αναρτημένα σε ιστό και επίτοιχα παραδοσιακού τύπου. Επιπλέον, στον χώρο της πλατείας Ταξιαρχών προβλέπεται η άρδευση των ζαρντινιερών και παρτεριών και νέες φυτεύσεις.  
 «Η ανάπλαση της Πλατείας Ταξιαρχών στον Παπάδο, αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση, η οποία άρχισε να υλοποιείται επί των ημερών της παρούσας Δημοτικής Αρχής και προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου μήνα Αυγούστου. Αναβαθμίζει την αισθητική εικόνα της περιοχής και βελτιώνει την λειτουργικότητα των κοινόχρηστων χώρων. Αναδεικνύει και ενοποιεί τα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος, όπως της πλατείας με το παλαιό ελαιοτριβείο και τις περιοχές των δύο παλαιών κρηνών. Παράλληλα μειώνει το κυκλοφοριακό φόρτο, διευρύνει τους κοινόχρηστους χώρους, και αυξάνει το αστικό πράσινο. Ένα ακόμα σημαντικό έργο πολιτισμού προστίθεται στον μακρύ κατάλογο μικρών και μεγάλων έργων, τα οποία ήδη υλοποίησε ή βρίσκονται σε εξέλιξη, όχι μόνο τοπικού χαρακτήρα, αλλά παλλεσβιακού, αφού πραγματοποιούνται σ’ ολόκληρο το νησί μας, αλλά όμως δεν είναι γνωστά σε πολλούς, τα οποία ενισχύουν την βράβευση μας ως προστατευόμενος τόπος από την UNESCO, προ διετίας περίπου», αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος.
 

Μοιράσου το άρθρο!