Πολιτική

07/04/2016 - 13:39

Απάντηση Δήμου Λέσβου στο Σ. Γεωργούλα σχετικά με υποβολή πρότασης για αξιοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος

>Απάντηση Δήμου Λέσβου στο Σ. Γεωργούλα σχετικά με υποβολή πρότασης για αξιοποίηση Ευρωπαϊκού Προγράμματος:

Ο Δήμος Λέσβου, υπέβαλε πρόταση προς χρηματοδότηση ύψους 5.986.043 (συγχρηματοδότηση 80% - 20%) στο ΕΤΠΑ για την δημιουργία κέντρου ασυνόδευτων παιδιών και συγκεκριμένα στην Αρχή  URBAN INNOVATIVE ACTIONS που αποτελεί ανεξάρτητη Ευρωπαϊκή Αρχή με έδρα το CALAIS της Γαλλίας.


    Για την αύξηση των πιθανοτήτων χρηματοδότησης, επιλέχθηκαν φορείς – εταίροι με πρωτοβουλία του Δήμου Λέσβου με διεθνή εμπειρία σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα ιδίου μεγέθους καθώς και παρουσία στις δομές πρώτης υποδοχής στο Νησί μας.
    Το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, λόγω του γεγονότος ότι δεν μπορεί να συμμετέχει σαν εταίρος στο πρόγραμμα, δεσμεύτηκε γραπτώς  τόσο για την υποστήριξη της πρότασης, όσο και για την κάλυψη του 20% (482.267,08 €) της ίδιας συμμετοχής του Δήμου.
    Θεωρούμε την ενέργεια αυτή του συντοπίτη μας αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γ. Μουζάλα ιδιαίτερα θετική που αφορά ένα σοβαρό κοινωνικό τομέα.


    Τα όσα ανακριβή αναφέρει ο κ. Γεωργούλας στην επιστολή του, αποτελούν δικά του συμπεράσματα που χρησιμοποιεί για να αντιπολιτευθεί την Δημοτική Αρχή αλλά και την Κυβέρνηση.
    Αλλά στη σπουδή του, αδιαφόρησε για τον κίνδυνο δημιουργίας δυσμενών εντυπώσεων που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τους αρμόδιους για την ένταξη ή μη, της πρότασης του Δήμου Λέσβου που θα κριθεί σε ανταγωνιστικό περιβάλλον με προτάσεις άλλων Δήμων μέχρι τον Αύγουστο του 2016.


    Κατανοητή η αντιπολιτευτική διάθεση και δράση ενάντια στη Δημοτική Αρχή, αλλά ας μην φτάνει να υπονομεύει προσπάθειες που μόνο στόχο έχουν το καλό του Νησιού μας.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 

----------------

Διαβάστε εδώ την επιστολή του Στράτου Γεωργούλα

Μοιράσου το άρθρο!