Πολιτική

21/07/2014 - 13:20

Απάντηση Υπουργείου σε Ν.Σηφουνάκη: ενδεχόμενο μη υποβολής προστίμου για διορθώσεις στοιχείων

Τ

ην πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών να εξετάσει τη δυνατότητα μη επιβολής προστίμων στους φορολογούμενους οι οποίοι υπέβαλαν εκπρόθεσμα στοιχεία μεταβολής των ατομικών τους στοιχείων στη σχετική δήλωση του ΥΠΟΙΚ,  ανέφερε ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Μαυραγάνης, απαντώντας σε σχετική Αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου κ. Σηφουνάκης.

Στην Αναφορά του ο κ. Σηφουνάκης είχε τονίσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε χιλιάδες φορολογούμενους, καθώς με τον υποχρεωτικά ηλεκτρονικό πλέον τρόπο διαχείρισης των φορολογικών δηλώσεων, πολλοί, ιδιαίτερα μεγάλης ηλικίας άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με τη χρήση του διαδικτύου, καλούνται να πληρώσουν πρόστιμα, επειδή από άγνοια δεν είχαν επικαιροποιήσει τα ατομικά τους στοιχεία.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών στην απάντησή του, αναγνωρίζοντας το δίκαιο της αναφοράς του κ. Σηφουνάκη, τονίζει ότι η εξεταζόμενη μη επιβολή προστίμου θα ισχύσει τόσο για εκπρόθεσμες μεταβολές στοιχείων που υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά όσο και για όσες υποβλήθηκαν με αυτοπρόσωπη παρουσία στις κατά τόπους Δ.Ο.Υ.

Ο κ. Σηφουνάκης θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ζήτημα μέχρις ότου το Υπουργείο Οικονομικών εκδώσει τις σχετικές εγκυκλίους μη επιβολής των εν λόγω προστίμων.

 

Μοιράσου το άρθρο!