Πολιτική

24/01/2017 - 05:50

Επίσκεψη του Σταύρου Τάσσου στην ογκολογική μονάδα του νοσοκομείου Μυτιλήνης

Με το διευθυντή του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου της Λέσβου, Ηλία Νικολαΐδη και την προϊσταμένη του νοσηλευτικού προσωπικού Ουρανία Βατζάκη καθώς και με εκπροσώπους των εργαζομένων συναντήθηκε σήμερα το πρωί ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος, και συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα του τμήματος.


Τόσο ο διευθυντής του τμήματος όσο και το υπόλοιπο προσωπικό αναφέρθηκαν στις ελλείψεις προσωπικού και στις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν για να ανταποκριθούν στις ανάγκες των ασθενών. Στην ογκολογική κλινική σήμερα με μόλις έναν ογκολόγο και έναν αιματολόγο το 2016 έγιναν 3550 εισαγωγές και 3690 ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις. Ένας δεύτερος ογκολόγος που υπηρετούσε με μπλοκάκι απολύθηκε στο τέλος του 2016 και βρήκε μόνιμη θέση στο νοσοκομείο της Λήμνου. Σήμερα ο μοναδικός ογκολόγος και διευθυντής του τμήματος παρ'όλες τις θυσίες που κάνει, δεν μπορεί να πάρει ούτε μία μέρα άδεια, δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των ασθενών. Παρόλα αυτά, οι ασθενείς είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με τη συμπεριφορά του ίδιου και του υπόλοιπου προσωπικού, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο ίδιος ο βουλευτής, και η ογκολογική κλινική έχει από τα υψηλότερα ποσοστά επιβίωσης σε όλη την Ελλάδα.

Όπως ειπώθηκε από τους συνομιλητές του για να λειτουργήσει στοιχειωδώς ομαλά η κλινική χρειάζεται τουλάχιστον άλλος ένας μόνιμος ογκολόγος, πράγμα που το απέκλεισε ο υπουργός Υγείας Ξανθός κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, και για να λειτουργήσει ομαλά χρειάζεται άλλους δύο μόνιμους ογκολόγους.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ότι το ΚΚΕ στηρίζει απόλυτα τα αιτήματά τους και υποσχέθηκε ότι θα φέρει το θέμα στη βουλή και θα απαιτήσει την κάλυψη των θέσεων που απαιτούνται με μόνιμο προσωπικό. Τόνισε επίσης ότι στο πλαίσιο του καπιταλιστικού συστήματος όπου και η Υγεία θεωρείται εμπόρευμα προς πώληση με σκοπό το κέρδος, ολοκληρωμένες λύσεις που αποβλέπουν στην κάλυψη των αναγκών Υγείας της κοινωνίας μέσα από ένα δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας δεν μπορούν να υπάρξουν.

Μοιράσου το άρθρο!