Λήμνος

09/10/2013 - 12:35

Επίσκεψη του βουλευτή Γιάννη Ζερδελή στη Λήμνο

yle="text-align: justify;">Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του ν. Λέσβου Γιάννης Ζερδελής παρευρέθηκε στη Λήμνο με αφορμή την επέτειο των 101 χρόνων από την απελευθέρωση της Λήμνου. Κατά την παραμονή του στη Λήμνο ο βουλευτής συναντήθηκε με τους εργαζόμενους στην εφορία της Λήμνου, με εκπροσώπους της Ε.Λ.Μ.Ε. Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου, με εκπρόσωπο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, με εργαζόμενους στο Νοσοκομείο της Λήμνου, έδωσε συνεντεύξεις στα τοπικά ραδιόφωνα, καθώς επίσης παραβρέθηκε στη τελετή εορτασμού της 8ης Οκτωβρίου.

Στη συνάντηση με τους εργαζόμενους στο ΓΕΦ (πρώην Δ.Ο.Υ. Λήμνου) συζητήθηκαν όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την υποβάθμιση της υπηρεσίας τόσο στους 8.500 και πλέον φορολογούμενους του νησιού - καθώς, όπως ανέφεραν οι εργαζόμενοι, περίπου ένα 70% της συναλλαγής μπορεί πλέον να πραγματοποιείται στο νησί - όσο και σε ένα μεγάλο αριθμό εργαζομένων, οι οποίοι σε μερικές μέρες υποχρεούνται να αφήσουν τα σπίτια τους και τις οικογένειες τους και να μετακινηθούν σε άλλη πόλη. Χαρακτηριστικά, από τους 11 εργαζόμενους στη Δ.Ο.Υ. Λήμνου, οι οποίοι ήταν στην υπηρεσία, πλέον μένουν 3 και ένας ταμίας.

Κατά τη συνάντηση του βουλευτή με τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Λήμνου διατυπώθηκε για άλλη μια φορά το βασικό πρόβλημα της διοικητικής δυσλειτουργίας από τη διασύνδεση του Νοσοκομείου Λήμνου με το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης. Οι εργαζόμενοι παρέθεσαν στο βουλευτή τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της Λήμνου με τη σταδιακή υποβάθμισή του τα τελευταία τρία χρόνια μνημονιακής πολιτικής λόγω ελλείψεων σε βασικές δομές, εξοπλισμό και προσωπικό, όσο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι από τις περικοπές των μισθών τους. Συζητήθηκε επίσης το θέμα της ελλιπούς στελέχωσης των περιφερειακών ιατρείων, καθώς και η κατάργηση των κινήτρων για τα Νοσοκομεία της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση του βουλευτή με τους εκπροσώπους της ΕΛΜΕ Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου και με εκπρόσωπο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου, οι εκπαιδευτικοί παρέθεσαν στο βουλευτή τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και τον αγώνα που καταβάλλουν τον τελευταίο καιρό διεκδικώντας τα αυτονόητα τόσο για την Παιδεία όσο και για τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς. Το βασικό πρόβλημα που ανέδειξαν αφορούσε στην κατάργηση των γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπλέον, κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε η υποστελέχωση των σχολείων με ειδικότητες, με τα προβλήματα που δημιουργούν τα λειτουργικά κενά, οι συγχωνεύσεις σχολειών και οι καταργήσεις οργανικών θέσεων, καθώς και η έλλειψη κινήτρων για την παραμεθόριο.

Με το πέρας των συναντήσεων, ο Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς για τους κατοίκους του νησιού της Λήμνου τα προβλήματα διογκώνονται αντί να επιλύονται. Η ζωή των κατοίκων υποβαθμίζεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Υπηρεσίες καταργούνται, σχολεία κλείνουν ή συγχωνεύονται, η Υγεία υποβαθμίζεται καθημερινά και κάποιος πρέπει να βάλει ένα τέλος σε όλο αυτό το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι κάτοικοι της Λήμνου. Άλλη λύση από την αλλαγή της κυβέρνησης και την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων που έχει πάρει δεν υπάρχει. Ο λαός με τους αγώνες τους πρέπει να επιβάλλει αλλαγή πολιτικής.»

Μοιράσου το άρθρο!