Πολιτική

04/09/2015 - 23:31

Επίσκεψη Βαγγέλη Αποστόλου στη Λέσβο - Αντιδράσεις από το ΚΚΕ

Τη Λέσβο επισκέφτηκε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου ο ποίος αμέσως μετά την άφιξη του μετέβη μαζί με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου και τον Πρόεδρο του Τοπικού Διαμερίσματος Βασίλη Μαμώλη στην δασική περιοχή Χαραμίδα η οποία κάηκε από την πρόσφατη πυρκαγιά.

Ο κ. Αποστόλου αφού διαπίστωσε την ολοκληρωτική καταστροφή δασικής και ελαιοκομικής έκτασης περίπου τριών χιλιάδων στρεμμάτων επικοινώνησε με την ηγεσία του ΕΛΓΑ και ζήτησε να σταλεί από την Δευτέρα κλιμάκιο εκτιμητών το οποίο θα εκτιμήσει τις ζημιές ώστε να αρχίσει αμέσως η κατάθεση των αιτημάτων αποζημίωσης από τους πληγέντες.

Στη συνέχεια ο κ. Αποστόλου δήλωσε:

«Απ ότι διαπιστώνω κάηκε μια έκταση μεγάλης οικονομικής, περιβαλλοντικής και αισθητικής σημασίας. Από τις πρώτες ενέργειες της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η εκτέλεση έργων για την αντιπλημμυρική προστασία  και την προφύλαξη των εδαφών από την διάβρωση.

Επίσης θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την σύνταξη και υποβολή του απαραίτητου φακέλου στην Ε.Ε. για την έγκριση αποζημίωσης των πληγέντων ελαιοπαραγωγών από τα ΠΣΕΑ τόσο για την απώλεια του φυτικού κεφαλαίου όσο και για την απώλεια της παραγωγής.»

Ακολούθως ο κ. Αποστόλου είχε συνάντηση με τον νεοσύστατο σύνδεσμο ελαιοτριβέων Λέσβου με τους οποίους συζήτησε το ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων των ελαιοτριβείων του νησιού. Υποσχέθηκε ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα συνεργαστεί με το αρμόδιο ΥΠΕΚΑ για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την δημιουργία ενός θεσμικού πλαισίου που θα επιλύει οριστικά το πρόβλημα. Και δήλωσε ότι  εάν απαιτηθεί να γίνουν επενδύσεις για το λόγο αυτό, θα ενταχθούν στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης.

Στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά ΜΜΕ όπου παρουσίασε και ανέπτυξε τις ενέργειες και τα αντίμετρα που θα προτείνει  η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ελάφρυνση των  αγροτών και την προστασία του αγροτικού εισοδήματος  στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές τον  προσεχή Οκτώβρη.

Τέλος ο κ. Αποστόλου το απόγευμα της ίδιας μέρας στην Καλλονή είχε συνάντηση και συνομιλία με εκπροσώπους κτηνοτροφικών συνεταιρισμών του νησιού. 


ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Περίσσεψαν η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα για τα πάθη των αγροτών κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο κ. Βαγγέλης Αποστόλου, υπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την επίσκεψή του στη Λέσβο.

Αφού πρώτα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υπέγραψε φαρδιά πλατειά τον σφαγιασμό της μικρομεσαίας αγροτιάς στο 3ο Μνημόνιο, καθυστερώντας παράλληλα την απόδοση των επιδοτήσεων.

Αφού αύξησε στο 23% όλα τα αγροτικά εφόδια (λιπάσματα, φυτοφάρμακα, σπόρους, ζωοτροφές).

Αφού κατάργησε τον ειδικό φόρο στο πετρέλαιο κίνησης και εκτίναξε τον φόρο εισοδήματος στο 26% από το πρώτο ευρώ.

Αφού ανέβασε την προκαταβολή φόρου στο 100% και παγίωσε τον ΕΝΦΙΑ στο σπίτι, την αποθήκη, στο χωράφι, στη στάνη.

Αφού αύξησε στο τριπλάσιο (!!!) την εισφορά στον ΟΓΑ.

Αφού, μ΄όλα τα παραπάνω, έσπρωξε κυριολεκτικά τη μικρομεσαία αγροτιά στον καιάδα της πιο μεγάλης φτώχιας και την έπνιξε στον ωκεανό των χρεών.

Τώρα δηλώνει – όπως σημείωσε ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ- ο,τι «η αγροτιά είναι ο χώρος εκείνος που μπορεί να βγάλει την Ελλάδα από την κρίση».

Αν η κατάσταση στην ύπαιθρο του νησιού μας και γενικότερα στην ελληνική ύπαιθρο δεν ήταν τόσο τραγική θα μπορούσε αυτή η δήλωση να θεωρηθεί σαν ένα καλό ανέκδοτο.

Άναυδη, επίσης, αφήνουν την αγροτιά και τα περίφημα «ισοδύναμα μέτρα» που σκέπτεται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει στους «θεσμούς» για να ανακουφιστούν οι αγρότες, η πρόταση – όπως ειπώθηκε προς τους «θεσμούς» – για εξορθολογισμό του ΦΠΑ με τη σχέση εισροών – εκροών.

Αυτό σημαίνει, σε απλά ελληνικά ο,τι, αν γίνει δεκτή αυτή η πρόταση, μπορεί να μειώνεται ο ΦΠΑ για τους αγρότες, αν τα κρατικά έσοδα ξεπερνούν τα κρατικά έξοδα.

Με δεδομένο όμως το γεγονός ότι οι τσέπες του ελληνικού λαού είναι κυριολεκτικά άδειες είναι σχεδόν βέβαιο πως θα συμβαίνει το αντίθετο.

Τι θέλει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ με τον «εξορθολογισμό»;

Μήπως μας λέει δειλά – δειλά , πως εάν τα έσοδα δεν είναι τα αναμενόμενα μπορεί ο ΦΠΑ στους αγρότες να αυξηθεί και άλλο;

Ο υπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε από το λαό της Λέσβου και γενικότερα τον ελληνικό λαό «να μας δώσει τη δυνατότητα με πάθος να υπηρετήσουμε το πρόγραμμά μας».

Μα, η σπονδυλική στήλη του προγράμματος μιας νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και κάθε άλλης μονοκομματικής ή πολυκομματικής κυβέρνησης από τα αστικά κόμματα, δε μπορεί να είναι άλλη από την υλοποίηση του 3ου μνημονίου και των εφαρμοστικών του νόμων. Αυτή είναι η ραχοκοκαλιά και του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, που «με πάθος» θέλει να υπηρετήσει και ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού για να μπορέσει να το κάνει.

Η Τομεακή Επιτροπή Λέσβου του ΚΚΕ καλεί το Λεσβιακό λαό «με πάθος» να καταδικάσει και το ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα άλλα κόμματα, που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και – προφανώς – θα κληθούν να το εφαρμόσουν. Να στηρίξει «με πάθος» και με την ψήφο του το ΚΚΕ για να δυναμώσει έτσι τη λαϊκή αντίσταση ενάντια στις προσπάθειες του κεφαλαίου και των αστικών κομμάτων να τον «πνίξουν» μέσα στους αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους του 3ου και των προηγούμενων δύο μνημονίων.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!