Πολιτική

01/08/2013 - 18:55

Επιστολή Περιφερειάρχη στον Πρωθυπουργό: χωρίς προστασία τα δάση μας

Ε

πιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντώνη Σαμαρά ζητώντας την άμεση παρέμβασή του απέστειλε χθες ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, δηλώνοντας την αδυναμία της Περιφέρειας -με την υφιστάμενη κατάσταση- να προστατέψει τα δάση των νησιών, λόγω της συνεχούς άρνησης της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου να εγκρίνει το κονδύλι διάθεσης πίστωσης για την προμήθεια βενζίνης για την Αερολέσχη Μυτιλήνης.

Ο Περιφερειάρχης για να αποτυπώσει το μέγεθος του προβλήματος, ανέφερε και το πρόσφατο περιστατικό με την εκδήλωση δύο πυρκαγιών, όπου ο Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Βορείου Αιγαίου της Πυροσβεστικής, δεν μπόρεσε να μεταβεί στη Σάμο για το συντονισμό κατάσβεσης, αφού δεν επαρκούσαν τα καύσιμα και τελικώς μετέβη με μεγάλη καθυστέρηση μόνο στη Χίο, με τη συνδρομή του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.  

Στην επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ο κ. Γιακαλής τόνισε ότι η πίστωση ύψους 15.000 ευρώ που δεν εγκρίνεται φέτος για την προστασία των δασών μέχρι και το 2012 εγκρίνονταν κανονικά, εκφράζοντας παράλληλα τον προβληματισμό του για τους κινδύνους που εγκυμονεί η γραφειοκρατική αυτή ακαμψία εν μέσω θέρους.

Ας σημειωθεί ότι κατά την τελευταία επιστολή του προς την Υ.Δ.Ε. ο Περιφερειάρχης έκανε έκκληση για την άμεση διάθεση πίστωσης για προμήθεια βενζίνης καθώς όπως χαρακτηριστικά σημείωνε «η Πυροσβεστική Υπηρεσία ζητά την άμεση και στενή συνεργασία με την Αερολέσχη, προκειμένου να ξεπεραστεί το κρίσιμο τετραήμερο που έρχεται και να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά και στη Λέσβο».

Μοιράσου το άρθρο!