Πολιτική

01/03/2014 - 13:23

Επιτέλους! Κατατέθηκε η τροπολογία για το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου

Τ

ο θρίλερ κράτησε όλη μέρα.  Χθες στα τοπικά ΜΜΕ της Λέσβου υπήρχε διαρροή ότι κατατέθηκε η τροπολογία για το σπάσιμο του Δήμου Λέσβου στο νομοσχέδιο «Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης». Μετά από μερικές ώρες η πληροφορία διαψεύστηκε.  Η αιτία για τη μη κατάθεση της τροπολογίας ήταν η διαφωνία του Υπουργού Εσωτερικών. Επειδή τα χρονικά περιθώρια είχαν στενέψει μετά από συμφωνία του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σηφουνάκη συμφωνήθηκε να κατατεθεί από τον τελευταίο η τροπολογία όπως και έγινε χθες βράδυ. Η τροπολογία κατατέθηκε σε Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Το θέμα τώρα είναι να ψηφιστεί η τροπολογία από τους Βουλευτές. Θα ξέρουμε σύντομα ποιοι είναι με πράξεις υπέρ του "σπασίματος" του Δήμου Λέσβου και ποιοι όχι. H συζήτηση του Νομοσχεδίου θα γίνει Τετάρτη 5 Μαρτίου και Πέμπτη 6 Μαρτίου.

Νέα Δημοκρατία , ΠΑΣΟΚ και Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του σπασίματος του Δήμου Λέσβου.

 

Η τροπολογία Σηφουνάκη έχει, ως εξής:

 

Δείτε εδώ όλη την τροπολογία

 

Η τροπολογία θα πρέπει μέχρι 18 Μαρτίου να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ώστε να έχει ισχύ από τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2014

Αν περάσει η τροπολογία και δεν υπάρξουν απρόοπτα οι Δήμοι που θα δημιουργηθούν στη Λέσβο θα είναι:


Ι. Δήμος Μυτιλήνης με έδρα τη Μυτιλήνη, αποτελούμενος από τις δημοτικές ενότητες: α. Μυτιλήνης, β. Ευεργέτουλα και γ. Λουτροπόλεως Θερμής.

ΙΙ. Δήμος Ολύμπου με έδρα το Πλωμάρι αποτελούμενος από τις δημοτικές ενότητες: α. Αγιάσου, β. Γέρας, γ. Πλωμαρίου και δ. Πολιχνίτου.

ΙΙΙ. Δήμος Μηθύμνης – Ταξιαρχών με έδρα την Αγία Παρασκευή , αποτελούμενος από τις δημοτικές ενότητες: α. Αγίας Παρασκευής, β. Μανταμάδου, γ. Μήθυμνας και δ. Πέτρας.

IV. Δήμος Ερεσού - Καλλονής με έδρα την Καλλονή, αποτελούμενος από τις δημοτικές ενότητες: α. Ερεσού- Αντίσσης και β. Καλλονής.

 

 

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
Τροπολογία 340.02 KB

Μοιράσου το άρθρο!