Πολιτική

23/02/2012 - 16:29

Ερωτήσεις στη Βουλή για τη ρύθμιση – αναστολή πληρωμών των πληγέντων εμπόρων Καλλονής Λέσβου

Ο Βουλευτής ν. Λέσβου κ. Σπύρος Γαληνός, με ερωτήσεις του προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έμποροι του λεκανοπεδίου Καλλονής,  εξαιτίας των έντονων και συνεχών βροχοπτώσεων που έπληξαν την περιοχή, που είχαν ως συνέπεια να υποστούν σημαντικές ζημιές τα καταστήματα και ο εξοπλισμός τους.

Στο διάστημα που έχει μεσολαβήσει οι έμποροι της περιοχής, με ίδια οικονομικά μέσα, προσπαθούν να επαναφέρουν σε κατάσταση λειτουργίας τα καταστήματά τους, χωρίς όμως από μέρους της Πολιτείας να έχει διαφανεί κάποια πρόθεση διευκόλυνσης των εμπόρων ως προς τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Η κλιμάκωση της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με την καταστροφή των επιχειρήσεων-καταστημάτων  στο λεκανοπέδιο Καλλονής, έχει φέρει τους εμπόρους σε τραγική θέση, καθώς πλέον αδυνατούν να ανταποκριθούν ακόμη και στις βασικές τους υποχρεώσεις.

Τα ερωτήματα που τίθενται στους κ.κ. Υπουργούς αφορούν στο τι προτίθενται να πράξουν για την αναστολή – ρύθμιση πληρωμών των οικονομικών υποχρεώσεων των πληγέντων εμπόρων της περιοχής, προς τις τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, εφορία κ.λ.π.;

Μοιράσου το άρθρο!