Πολιτική

21/02/2016 - 07:20

Φίλης: Η Μυτιλήνη δείχνει τον δρόμο της αξιοπρεπούς αντιμετώπισης των προσφύγων

Ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, μίλησε από το βήμα της Βουλής για τις κινητοποιήσεις με πρωτεργάτες εκπαιδευτικούς κατά της φιλοξενίας των προσφύγων, σημειώνοντας ότι «δεν έχει δικαίωμα κανένας Έλληνας πολίτης, πολύ περισσότερο εκπαιδευτικός, να δημιουργεί καταστάσεις που αναπαράγουν την ρητορική του μίσους, την μισαλλοδοξία απέναντι σε ανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στα γεγονότα των Διαβατών Θεσσαλονίκης, όπου κυρίως εκπαιδευτικοί έκλεισαν Δημοτικά σχολεία, ζητώντας να φύγουν ή να μην πάνε πρόσφυγες στην περιοχή. «Ευτυχώς οι δυνάμεις αυτές, που δημιουργούν αρνητικό κλίμα, είναι λίγες», τόνισε ο υπουργός.

«Το υπουργείο Παιδείας, θα προσφέρει όλες τις δυνατές διευκολύνσεις για την ένταξη των προσφύγων όσο μείνουν, στο σύστημά μας, αλλά δεν πρόκειται να κλείσει τα μάτια στο μεγάλο πρόβλημα δημιουργώντας στη χώρα μας καταστάσεις που δεν τιμούν την Ελλάδα. Η Μυτιλήνη δείχνει τον δρόμο της αξιοπρεπούς και δημοκρατικής αντιμετώπισης των προβλημάτων των προσφύγων», κατέληξε ο κ. Φίλης.

Μοιράσου το άρθρο!