Πολιτική

24/04/2024 - 16:23

Για άλλη μια φορά... Το 3% πήρε η Περιφέρεια Βορείου από την αύξηση στα Σχέδια Βελτίωσης

Η κυβέρνηση της ΝΔ στον σχεδιασμό του Στρατηγικού Εθνικού Σχεδίου εφαρμογής της ΚΑΠ  έκανε την επιλογή να μεταφέρει το 10%  των  άμεσων ενισχύσεων στα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης. Προφανώς  γιατί θεωρεί ότι ο αγροτικός  τομέας χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις για να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Εάν η επιλογή της ήταν σωστή θα έπρεπε οι επενδύσεις του αγροτικού τομέα να μοιραστούν σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες,  τις ανάγκες,  το μέγεθος και την σημασία του αγροτικού τομέα κάθε Περιφέρειας. 

Από την αύξηση όμως του προϋπολογισμού των Σχεδίων Βελτίωσης και τον τρόπο που μοιράστηκε αυτή στις διάφορες Περιφέρεις, φαίνεται πως ο σχεδιασμός, του Στρατηγικού Σχεδίου, αντί να υπηρετήσει το σχέδιο ανάπτυξης του αγροτικού μας τομέα,  στην πραγματικότητα υπηρετεί τις πολιτικές σκοπιμότητες και τις πελατειακές σχέσεις της ΝΔ στον αγροτικό χώρο. 

Για το λόγο αυτό στο  Βόρειο Αιγαίου θα δοθούν μόλις 4 εκατ. περίπου, από τα 125 εκατ., της αύξησης  του προϋπολογισμού των Σχεδίων βελτίωσης, (ποσοστό 3%), που καλύπτουν  στο 60% τις ανάγκες της δημόσιας δαπάνης, όταν ο μέσος στην χώρα μας είναι 75%. 

Με τέτοια αντιμετώπιση και τέτοιους σχεδιασμούς που κάνει η κυβέρνηση της ΝΔ το Βόρειο Αιγαίο θα εξακολουθήσει να παραμένει  από τις πλέον φτωχές Περιφέρειες της Ευρώπης, παρ όλα τα μεγάλα λόγια του Μητσοτάκη και τις κυβερνητικές υποσχέσεις

 

Μοιράσου το άρθρο!