Πολιτική

19/11/2014 - 13:12

Χ. Αθανασίου: Σεξ στις φυλακές σύμφωνα με τον σωφρονιστικό κώδικα

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, έκανε δεκτές σχετικές εισηγήσεις βουλευτών κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής που εξετάζει το Σωφρονιστικό Σύστημα της χώρας και τις Δομές Εγκλεισμού Κρατουμένων. Εξετάζεται η δυνατότητα, οι κρατούμενοι να μπορούν να συνευρίσκονται ερωτικά με τις συντρόφους τους, μέσα στις φυλακές.

Ο κ. Αθανασίου μιλώντας στο TheTOC.gr δήλωσε ότι το μέτρο αυτό εφαρμόζεται εδώ και χρόνια σε πολλές ευρωπαικές χώρες και έτσι ήρθε η στιγμή να ξεκινήσει η εφαρμογή του  και στη χώρα μας. Παραμένει ωστόσο το ερώτημα σε ποιες φυλακές θα εφαρμοστεί, καθώς λόγω του γνωστού συνωστισμού δεν υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι ώστε να συνευρίσκονται ερωτικά τα ζευγάρια. Αυτή τη στιγμή, στις ελληνικές φυλακές, είναι έγκλειστοι πάνω από 11.000 κρατούμενοι όταν η συνολική χωρητικότητα δεν ξεπερνά τα 9.800 άτομα..

Έτσι, θα υπάρξει  διάταξη στο νέο σωφρονιστικό κώδικα, με τον αστερίσκο όμως ότι θα εφαρμόζεται όπου υπάρχουν χώροι. Σύμφωνα με πληροφορίες, τους κρατουμένους θα μπορούν να επισκέπτονται σύζυγοι ή μόνιμοι σύντροφοι.

Ηλεκτρονικό βραχιολάκι

Ο υπουργός ανακοίνωσε εξάλλου ότι προχωρά άμεσα και το πιλοτικό πρόγραμμα με το ηλεκτρονικό βραχιολάκι. Στην αρχή, θα κάνουν χρήση 250 υπόδικοι και κατάδικοι οι οποίοι θα μπορούν φορώντας το, να βρίσκονται σε επιτήρηση εκτός φυλακών.

Το ημερήσιο κόστος θα αγγίζει τα 15 ευρώ (μαζί με ΦΠΑ) το οποίο θα καταβάλει ο έγκλειστος. Ο κ. Αθανασίου διευκρίνισε πάντως ότι υπάρχει πρόβλεψη σε περίπτωση αδυναμίας να καταβάλει το ποσό το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Μοιράσου το άρθρο!