Πολιτική

02/10/2015 - 15:39

Χρήματα και προσλήψεις ζήτησε η Χ. Καλογήρου από τον Π. Κουρουπλή

Το σύνολο των θεσμικών και οικονομικών ζητημάτων που απασχολούν τις Περιφέρειες συζητήθηκαν στη σημερινή συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΝΠΕ με τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Πάνο Κουρουμπλή.

Η κα. Χριστιάνα Καλογήρου σημείωσε ότι η συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου είναι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε αναγκαία για να καταστεί δυνατή η επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των Περιφερειών και έθεσε στον Υπουργό σειρά αιτημάτων που, όπως τόνισε, απαιτούν άμεση ικανοποίηση.

Συγκεκριμένα, ζήτησε έκτακτη οικονομική ενίσχυση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ύψους 400.000 ευρώ λόγω του μεταναστευτικού, παρουσιάζοντας έγγραφη τεκμηρίωση του αιτήματος. Επίσης, επιχειρηματολόγησε υπέρ της μη κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, σημειώνοντας, εκτός των άλλων, την πρόσθετη κοινωνικοοικονομική επιβάρυνσή τους από το μεταναστευτικό.

 

Τέλος, ζήτησε την πρόσληψη προσωπικού, ιδίως επιστημονικού (κτηνιάτρων, γεωπόνων, μηχανικών, οικονομολόγων) και εξειδικευμένου (π.χ. χειριστών μηχανήματων) καθώς και ειδικές τεχνικές-θεσμικές νομοθετικές  ρυθμίσεις που θα δώσουν πρακτικές λύσεις σε επιμέρους θέματα που  βελτιώνουν τη λειτουργικότητα των Περιφερειών.

Μοιράσου το άρθρο!