Πολιτική

18/04/2024 - 14:26

Η Βάσω Χοχλάκα για την προεκλογική φιέστα Μητσοτάκη στη Λέσβο

Δήλωση από την Περιφερειακή Σύμβουλο Βάσω Χοχλάκα:

Μία ακόμη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Λέσβο, μία ακόμη επίσκεψή του στο νησί μας που γίνεται για προεκλογικούς λόγους και μόνο, σε μία μίνι φιέστα που προετοιμάζεται εδώ και μία εβδομάδα ενόψει των Ευρωεκλογών.

Με βάση τα όσα έχουν διαρρεύσει από το περιεχόμενο της επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται να εγκαινιάσει σε πανηγυρικό κλίμα την ολοκλήρωση του έργου του δρόμου Καλλονής-Σιγρίου που δημοπράτησε το ΠΑΣΟΚ από το 2011 και ολοκληρώνεται το 2024. Αναμένουμε επίσης με ενδιαφέρον να ακούσουμε το εάν πρόκειται να εξαγγείλει την κατασκευή του –τουλάχιστον- αμφιλεγόμενου έργου του φράγματος Τσικνιά, του έργου που θυμόμαστε πως μελετήθηκε ακριβώς «μέσα» στο πραγματικά προσδοκώμενο έργο του δρόμου Καλλονής-Πέτρας και τελικά δεν ξεκίνησε κανένα από τα δύο.

Με βάση όμως τα όσα έχουμε ακούσει ξανά από τις δύο τελευταίες επισκέψεις του Πρωθυπουργού στη Λέσβο που τη θυμάται μόνο όταν έχει μπροστά του εκλογές, μπορούμε να φανταστούμε και τι δεν πρόκειται να πει και κυρίως τι δεν πρόκειται να κάνει. Είχε μιλήσει, εξάλλου για το μπλε της ΝΔ, της θάλασσας, του ουρανού και του Αιγαίου, καταλήγοντας με εξαγγελίες για αύξηση των μισθών, για αντιμετώπιση της ακρίβειας και ενίσχυση του ΕΣΥ και των Κέντρων Υγείας.

Σήμερα κάπου έναν χρόνο μετά, ξέρουμε καλά ότι από όλα αυτά που εξήγγειλε και είπε, ίσχυσε τελικά μόνο το μπλε. Το βαθύ της ΝΔ του και της θάλασσας και του ουρανού μας.

Στην αυριανή φιέστα του Πρωθυπουργού, δεν πρόκειται να ακουστεί απολύτως τίποτα για τα μέτρα που αποζητά ο λαός για την ακρίβεια, δεν πρόκειται να πει τίποτα για το μέλλον της υπερδομής στη Βάστρια, δεν πρόκειται να πει τίποτα για τον ΦΠΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, όπως δεν θα πει και τίποτα για την αναβάθμιση της ακτοπλοϊκής μας διασύνδεσης. Θα προσεγγίσει τα χωριά μας, θα φτάσει ως το Σίγρι χωρίς να έχει όχι να πει, αλλά έστω να εκτιμήσει για τους οικισμούς που αδειάζουν από κόσμο ολοένα και που μήνα το μήνα, χάνουν και από μία υπηρεσία, είτε των ΕΛΤΑ, είτε των Τραπεζών. Δεν θα έχει να πει τίποτα συγκεκριμένο για τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες μας.  Μιλώντας για ανάπτυξη, δε θα πει γιατί δεν προχωράνε άλλα δύο έργα που οραματίστηκε το ΠΑΣΟΚ. Αυτό της Νότιας Παράκαμψης και του Βιολογικού της Νότιας Πόλης. Δεν θα πει τίποτα για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου που για εκείνον δεν κινδυνεύει από την απελευθέρωση των ιδιωτικών σχολών του. Δεν θα πει τίποτα για τις δομές υγείας στα νησιά μας που μέρα με τη μέρα απαξιώνονται. Δε θα πει τίποτα για το Μεταφορικό Ισοδύναμο που δεν πληρώνεται. Αλλά εκείνος θα φύγει με τα λεφτά που δεν αποδίδει στους νησιώτες με ελικόπτερο από το Σίγρι, για να προλάβει την πτήση του για Αθήνα.

Μοιράσου το άρθρο!