Πολιτική

13/02/2012 - 00:48

Η Λέσβος είναι υπερήφανη για το Σπύρο Γαληνό

yle="text-align:justify;">Η Λέσβος είναι υπερήφανη για τη στάση του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας  Σπύρου Γαληνού. Μια στάση που αν μη τι άλλο θα μείνει στην ιστορία. Κόντρα στις πιέσεις  και στους εκβιασμούς του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας  Αντώνη Σαμαρά , ο Σπύρος Γαληνός είπε το μεγάλο "ΟΧΙ" στο Μνημόνιο 2 και στην εξαθλίωση των πολιτών.

Έβαλε πάνω από όλα τη συνείδησή του και το συμφέρον των πολιτών. Για όσους νομίζουν ότι το "ΟΧΙ" είναι εύκολη υπόθεση ας αναλογιστούν ότι με τη στάση του αυτή ο Σπύρος Γαληνός ουσιαστικά κλωτσάει την επανεκλογή του ως Βουλευτής  όταν γίνουν εκλογές. Μια εκλογή που ήταν δεδομένη αν λάβουμε υπόψη τις δημοσκοπήσεις, τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο και το εκλογικό μέτρο για την εκλογή Βουλευτή από το Νομό Λέσβου.

Ο Σπύρος Γαληνός αν και πρώτη φορά κάθισε  στα έδρανα της Βουλής έχει αποδείξει ότι τιμά τη ψήφο των πολιτών της Λέσβου με την πλούσια κοινοβουλευτική του δράση. Έχει δείξει  με τις  πράξεις του το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα της Λέσβου.  Και σήμερα έδειξε μοναδική συνέπεια λόγων και πράξεων.

 Ο Σπύρος Γαληνός μετά τη ψηφοφορία, με απόφαση του Αντώνη Σαμαρά,  διαγράφηκε από τη κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μαζί με άλλους 20 Βουλευτές!!!! 

Ο Σπύρος Γαληνός θα εξακολουθήσει να περπατά με το κεφάλι ψηλά  στους δρόμους της Μυτιλήνης , να κοιτά τους πολίτες στα μάτια , να του σφίγγουν στο χέρι, να τον χτυπούν φιλικά στη  πλάτη και να του λένε 'Μπράβο Σπύρο"

Όχι , αγαπητοί αναγνώστες , δεν φιλοδοξούμε να κάνουμε την αγιογραφία του Σπύρου Γαληνού. Αλλά μέσα στον οχετό  του πολιτικού συστημάτος τέτοιες συμπεριφορές πρέπει να  καταγράφονται και να επιβραβεύονται.

Σπύρο Γαληνέ τίμησες την ψήφο των πολιτών , τίμησες τη Λέσβο.

Τονίζουμε ότι ο  Σπύρος Γαληνός ήταν ο πρώτος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας που είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσει "όχι" στο Μνημόνιο 2. Με δήλωσή  στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου είχε ξεκαθαρίσει τη θέση του. Μια θέση που την κράτησε μέχρι το τέλος παρά τις πιέσεις ...

Συγκεκριμένα την Τετάρτη 8/02/2012 ο Σπύρος Γαληνός δήλωνε στο δημοσιογράφο  Ηλία Μαραβά στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟ:

"Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εγκρίνω με την ψήφο μου την παράδοση και την κατοχή της χώρας μου στους δανειστές. Χανόμαστε στα πολλά μικρά ναι, ενώ ήρθε η ώρα για το μεγάλο "όχι".   Οφείλουμε να μην υποκύψουμε σε έναν τέτοιο εκβιασμό», γι’ αυτό και κάλεσε τους συναδέλφους του Βουλευτές να ψηφίσουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους και πέρα από κάθε κομματική εντολή. «Δυστυχώς μία από τις αιτίες που μας έφεραν ως εδώ ήταν και η τακτική πολλών βουλευτών να υποκύπτουν και να μην ψηφίζουν κατά συνείδηση. Προσωπικά δε θα υποκύψω και είμαι έτοιμος να υποστώ τις όποιες συνέπειες. Καλώ σ αυτές τις δύσκολες ώρες όλους τους συμπολίτες μας να είναι μονιασμένοι και αλληλέγγυοι, ώστε να μην υπάρξει διχασμός, πράγμα που τόσο θέλουν οι δανειστές μας"

--------------------------

Δείτε  όλες τις λεπτομέρειες για τη συζήτηση στη Βουλή και τα επεισόδια στην Αθήνα, τελικά  αποτελέσματα ψηφοφορίας και διαγραφές Βουλευτών.

Σπυρίδων (Σπύρος) Μιχαήλ Γαληνός

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Γεννήθηκε στις 17.03.1952 στην Αθήνα.

Οικογενειακή Κατάσταση: 'Εγγαμος.
Επάγγελμα: Ασφαλιστής.
Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Εξελέγη βουλευτής στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
Είναι μέλος στις Ομάδες Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Κοινοβούλια:
Α) ΙΤΑΛΙΑΣ Β) ΝΟΤΙΟΥ ΑΦΡΙΚΗΣ Γ) ΤΣΕΧΙΑΣ

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

- Δημοτικός Σύμβουλος Μυτιλήνης 1990-2002.
- Νομαρχιακός Σύμβουλος Λέσβου 2003-2009.
- Αντινομάρχης ν. Λέσβου.
- Πρόεδρος Νομαρχιακής Επιτροπής Οικονομικών, Δημοσίων Έργων και Περιβάλλοντος.
- Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Μυτιλήνης.

Επιτροπές (Τρέχουσα Περίοδος)

Διαρκής Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων
Επιτροπή για την Παρακολούθηση του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης

Μοιράσου το άρθρο!