Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο Αναγνωστήριο Αγιάσου

Το μεσημέρι η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Χριστιάνα Καλογήρου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της ΠΒΑ κ. Γιώργος Καμπούρης, μαζί με το μηχανικό και γνωστό εργολάβο δημοσίων έργων κ. Αντώνη Καλδέλη, επισκέφτηκαν το Αναγνωστήριο και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι το μέγεθος της πρωτοφανούς καταστροφής. Εξέφρασαν την ηθική στήριξή τους και δεσμεύτηκαν ότι αύριο κιόλας θα ξεκινήσουν οι αναγκαίες εργασίες, εφόσον ο καιρός το επιτρέψει.

Η Περιφερειάρχης σε δηλώσεις της ανέφερε: «Είμαστε εδώ ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του Αναγνωστηρίου για να συμπαρασταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κιβωτός της παράδοσης και του πολιτισμού του τόπου μας».

Όλο το απόγευμα μέλη και φίλοι του Πνευματικού μας Κέντρου εργάστηκαν για τη μεταφορά εξοπλισμού και χιλιάδων τόμων βιβλίων από εκτεθειμένα μέρη σε άλλα πιο ασφαλή.
 
Ευχαριστούμε όλους όσοι πρόσφεραν τις άοκνες και ανιδιοτελείς υπηρεσίες τους τις πρώτες αυτές δύσκολες ώρες, που αναμετράμε ακόμα τις φρικτές λαβωματιές μας. Όλα τα ΜΜΕ, τους δημοσιογράφους και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που ανέδειξαν το φλέγον θέμα με κάθε μέσο και ξεχωριστά το Στρατή Μπαλάσκα για την προβολή του σε όλο το πανελλήνιο μέσα από την ανταπόκρισή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείου Ειδήσεων,  το Μανώλη Γιαννακέλο, το Γιώργο Παπαδόπουλο, τον Ηλία Μαραβά και όλους όσους συμμερίζονται τούτες τις ώρες τα προβλήματά μας και μας συντρέχουν ο καθένας με τον τρόπο του.
 
Εξυπακούεται ότι ουσιαστικά αναστέλλεται η πολυσχιδής δράση του σωματείου μας και διακόπτονται τα μαθήματα όλων των τμημάτων.
Αξίζει να τονιστεί ότι από το Δήμο Λέσβου δεν υπήρξε καμιά επίσκεψη, αλλά ούτε ένα τηλεφώνημα!!! Ντροπή τους!!!
 

ΕΠΙΛΟΓΕΣ - ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ - 30/03/2017
ΤΑ ΝΕΑ - 30/03/2017
Η Εφημερίδα των Συντακτών - 30/03/2017

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ