Πολιτική

01/07/2019 - 12:18

Η σιωπή των ( δεξιών ) αμνών της Λέσβου

O ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου ρωτά.... η Νέα Δημοκρατία δεν απαντά. Αναλυτικά η ανακοίνωση από το ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Σιγή ιχθύος από τη ΝΔ και τους υποψήφιους βουλευτές της!

Μια βδομάδα  πριν από τις εκλογές και ακόμα δεν έχουμε καμία απάντηση στα δημόσια ερωτήματα που θέσαμε στη ΝΟΔΕ και τους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ, κατά την διάρκεια της παρουσίασης των υποψηφίων του ψηφοδελτίου μας.

Επαναλαμβάνουμε τα ερωτήματα που είχαμε θέσει:

1. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τριπλασίασε τους πόρους από το ΠΔΕ προς τα νησιά μας. Επιπλέον έφτιαξε το ειδικό αναπτυξιακό  με το οποίο τα προικίζει με ακόμα περισσότερους πόρους.

Αυτό το έκανε γιατί θεωρεί ότι, στην περίπτωση των νησιών, η ανάπτυξη τους περνάει μέσα  από τη γενναία μεταφορά πόρων από το κέντρο  στην περιφέρεια  σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων των κατοίκων τους αλλά και των ίδιων των νησιών.

Ρωτάμε: Αν η ΝΔ, αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, τι προτίθεται να κάνει;  Θα συνεχιστεί αυτή η γενναία χρηματοδότηση των νησιών μας; Ποιο είναι το σχέδιο της για την ανάπτυξη των νησιών μας;

2. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθιέρωσε το μεταφορικό ισοδύναμο για την μεταφορά προσώπων και εμπορευμάτων. Το κράτος, τώρα πια, επιδοτεί την μετακίνηση  των νησιωτών. Ηταν ένα δίκαιο αίτημα των νησιωτών που έγινε πράξη.

Ρωτάμε: Η ΝΔ τι προτίθεται να κάνει; Θα συνεχίσει το μεταφορικό ισοδύναμο ή είναι, κατά τη γνώμη της, μία "παροχή"  που πρέπει να σταματήσει;

3. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί τους μειωμένους συντελεστές του ΦΠΑ στο νησί μας. Με αυτό τον τρόπο η απαίτηση για διαφοροποιημένους συντελεστές στην διαδικασία διαπραγματεύσεων, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, των οριστικών συντελεστών του ΦΠΑ που θα ισχύουν σε όλη την ΕΕ είναι ενεργή.

Ρωτάμε: Η ΝΔ τι προτίθεται να κάνει; Θα συνεχίσει την διατήρηση τους ή θα τους καταργήσει;

4. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ υλοποιεί ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα  για την ενίσχυση του τοπικού συστήματος υγείας. Τα αποτελέσματα του είναι ήδη ορατά. 

Ρωτάμε: Η ΝΔ τι προτίθεται να κάνει; Θα συνεχιστεί η ενίσχυση του Βοστάνειου, των Κέντρων Υγείας, της ΤΟΜΥ, του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και εξοπλισμό ή θα αφήσει την υγεία στα χέρια των ιδιωτών;

5. Με τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ μια σειρά από σημαντικά για το νησί μας έργα, όπως είναι ο βιολογικός της νότιας Πόλης και άλλα, παίρνουν μπροστά.  Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει σημαντικά με οικονομικούς πόρους, τους δύο νέους δήμους του νησιού μας.

Ρωτάμε: Η ΝΔ τι προτίθεται να κάνει;  Θα συνεχίσει η ενίσχυση των δήμων  με πόρους και προσωπικό;

Απέναντι σε αυτά και άλλα παρόμοια ερωτήματα η ΝΟΔΕ και οι υποψήφιοι της σιωπούν.  Όπως κάνουν και στα άλλα, τα κεντρικά ζητήματα: Οπως κάνουν στο θέμα των εργασιακών σχέσεων και στο ασφαλιστικό.

Ρωτάμε: Θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι χιλιάδες των επιχειρηματιών του νησιού  χαμηλές εισφορές στον ΕΦΚΑ; θα συνεχίσει η ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων στο σύστημα υγείας;  

Μια βδομάδα πριν τις εκλογές και τηρούν "σιγή ιχθύος"  Τους καλούμε. έστω και τώρα να απαντήσουν. Να σταματήσουν να κρύβονται.  

Οι πολίτες του νησιού μας έχουν το δικαίωμα να γνωρίζουν τις προθέσεις τους!

 

Που λειτουργούν εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία λειτουργούν στη Μυτιλήνη (στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι από την Περιφέρεια και στην Πλ.. Σαπφούς) στο Ιππειος, στον Παπάδο, στα Πάμφιλα, στον Πολιχνίτο και στην Ερεσό.

Σε αυτά, οι φίλοι και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, μπορούν να απευθύνονται για προεκλογικό υλικό και ψηφοδέλτια!

Μοιράσου το άρθρο!