Πολιτική

10/02/2016 - 09:00

Ίσως κάτι «βρωμάει» στην Πολεοδομία Λέσβου και... στο Σύλλογο ΟΤΑ Λέσβου

Τ

ι πρέπει να κάνει ο Δήμαρχος Λέσβου όταν λάβει μια καταγγελία για παρανομίες στη Διεύθυνση Δόμησης  του Δήμου (Πολεοδομία);  Η απάντηση για όλους εμάς είναι αυτονόητη: να διερευνήσει την καταγγελία άμεσα. Αυτή η αυτονόητη απάντηση δεν ισχύσει για το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου.


Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Πριν από λίγο καιρό ο Δήμαρχος Λέσβου έλαβε μια ανώνυμη επιστολή που υπήρχαν σοβαρές καταγγελίες για εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων που σχετίζονται με υπαλλήλους της Διεύθυνσης Δόμησης του Δήμου Λέσβου. Η χειρόγραφη καταγγελία αναφέρει μια σειρά συμπτώσεων που αφορούν συγγενικά πρόσωπα εργαζόμενων στη Δ/νση Δόμησης. Ο Δήμαρχος Λέσβου ξεκίνησε τη διεύρυνση της καταγγελίας. Και αυτό όπως είπαμε είναι το σωστό ανεξάρτητα αν η καταγγελία είναι ανώνυμη.


Η επιλογή αυτή του Δημάρχου προκάλεσε αναστάτωση στη συγκεκριμένη υπηρεσία. Και αυτή η αναστάτωση έχει και συνέχεια.. ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου κατηγορεί το Δήμαρχο Λέσβου και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Τσουπή γιατί έκαναν το αυτονόητο. Και έχουν τόσο θράσος που ζητούν η καταγγελία να πάει στο αρχείο !!!


Τα πράγματα είναι απλά: όποιος δεν έχει να κρύψει κάτι δεν έχει κανένα πρόβλημα ούτε στον έλεγχο ούτε στην όποια καταγγελία.


Είναι κρίμα που ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου στα πλαίσια μιας κακώς εννοούμενης συναδελφικής αλληλεγγύης κατρακυλά στα σκοτεινά μονοπάτια της συγκάλυψης.... η στάση τους μας κάνουν να πιστέψουμε ότι ίσως κάτι "βρωμάει" στη Διεύθυνση Δόμησης Λέσβου... μόνο που η όποια μπόχα αφορά πλέον και το Σύλλογο.



Διαβάστε την ανακοίνωση:  


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝΟΤΑ Ν. ΛΕΣΒΟΥ
          

  Προς : - το Δήμαρχο Λέσβου κ. Σ. Γαληνό   /    Κοιν : - Διεύθυνση Δόμησης  Αντιδήμαρχο Δόμησης κ. Π. Τσουπή
    
ΘΕΜΑ :  Η με ημερομηνία 18.1.2016 επιστολή των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Δόμησης σχετικά με τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, μετά από διαμαρτυρία συναδέλφων στη Διεύθυνση Δόμησης του Δήμου Λέσβου, σχετικά με ανώνυμη καταγγελία κατά των υπαλλήλων της Διεύθυνσης αυτής, εκφράζει ομόφωνα την κάθετη αντίθεσή του στην ανακίνηση πειθαρχικών ελέγχων μετά από ανώνυμη, αόριστη και μη βασιζόμενη σε πραγματικά στοιχεία καταγγελία.
Πιστεύουμε  ότι οι ανώνυμες, ανυπόγραφες, γενικόλογες και αόριστες καταγγελίες δεν πρέπει να γίνονται αβασάνιστα δεκτές, αλλά θα πρέπει να αξιολογούνται, να φιλτράρονται και εφόσον κρίνεται ότι με βάση τα εκτιθέμενα σε αυτές στοιχεία υπάρχουν ζητήματα που απαιτούν περαιτέρω έρευνα, μόνο τότε, να γίνονται προκαταρκτικές εξετάσεις.
Επειδή το φαινόμενο αυτό τείνει να γίνει μια συνήθης πρακτική στο Δήμο Λέσβου, που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας και αφήνει έκθετους τους υπαλλήλους σε ανυπόστατες καταγγελίες και φήμες, θα πρέπει η δημοτική αρχή να αξιολογεί με σοβαρότητα τις όποιες καταγγελίες υπάρχουν, ώστε και η υπηρεσία να προστατεύεται και ο πειθαρχικός έλεγχος να είναι ουσιαστικός.
Σας ζητάμε λοιπόν  να θέσετε στο αρχείο την εν λόγω προκαταρκτική εξέταση, δεδομένου ότι δεν υπάρχει νομική βάση για τη συνέχισή της.

Η Διοίκηση του Συλλόγου

Μοιράσου το άρθρο!