Πολιτική

05/12/2016 - 15:07

Κ. Αστυρακάκης: Άθλιο το επιχείρημα για νέα δομή στη Λέσβο - Διαφοροποίηση Αντιδημάρχου από τη γραμμή Γαληνού

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού με συνέντευξή του στα «Νέα της Λέσβου», απαντά στις ερωτήσεις για το μεταναστευτικό δείχνοντας να διαφοροποιείται από την γραμμή Γαληνού για αποδοχή μιας νέας δομής υπό όρους, όπως αυτή προωθείται για το νησί μας από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τονίζει πως πρέπει να αποσυμφορηθεί η Λέσβος.

 Απόσπασμα από τη συνέντευξη:


-Επικαλούνται ότι με την δημιουργία και άλλων δομών, θα βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Ισχύει;

«Το επιχείρημα ότι κάνουν τρίτη δομή, για να μην στοιβάζονται  οι καημένοι οι άνθρωποι στην Μόρια, είναι άθλιο. Εδώ και δυο χρόνια οι προσπάθειες των κυβερνόντων να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών, δεν απέδωσαν. Προφανώς αυτή η κατάσταση αποθαρρύνει άλλους να έρθουν από τα Μικρασιατικά παράλια. Έτσι εξηγείται ότι δεν έχουν αξιοποιηθεί τα 500 εκατομμύρια ευρώ, που έχουν δοθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση – σύμφωνα με την ειδησεογραφία- για υποδομές στους καταυλισμούς των προσφύγων».

-Η απόγνωση που εκδηλώνεται τελευταία αλλά και οι εντάσεις, θα έχουν επιπτώσεις στον Τουρισμό;

«Ο εγκλωβισμός λοιπόν και οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, σπρώχνουν τους ανθρώπους αυτούς στην απόγνωση και στην παραβατικότητα. Μια παραβατικότητα που έχει τις επιπτώσεις της στην τοπική κοινωνία, που έχει κι αυτή τα δικά της οξυμένα προβλήματα λόγω της κρίσης. Οι κινητοποιήσεις, οι αντιπαλότητες, οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες ένθεν και ένθεν, δημιουργούν το υπόβαθρο και πρόσφορο έδαφος για την επικράτηση ακραίων ρατσιστικών αντιλήψεων αλλά και μια πολύ άσχημη εικόνα για το νησί, που θα έχει τις επιπτώσεις της στον Τουρισμό. Τα επακόλουθα αυτής της κατάστασης εμφανίστηκαν ήδη στην Χίο, όπου ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις τσάρτερ για το Καλοκαίρι και ουσιαστικά το νησί διαγράφηκε τελείως από τον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη».

-Τι προτείνετε;

«Η κατάσταση δεν έχει εκτιμηθεί και αξιολογηθεί σωστά από την κυβέρνηση. Μένουμε όμως με την απορία , αν πρόκειται για αδιαφορία, για ελαφρότητα ή ανικανότητα. Εν κατακλείδι.Ο μόνος τρόπος για να προστατευτεί το νησί μας, είναι να εμποδίσουμε δυναμικά την δημιουργία κάθε νέας δομής και να απαιτήσουμε να αποσυμφορηθούν άμεσα οι άλλες δύο δομές, με μια δίκαιη μοιρασιά σε όλη την ελληνική επικράτεια, μένοντας στο νησί ο αριθμός που μας αναλογεί. Οτιδήποτε άλλο υπονομεύει σοβαρά το μέλλον του τόπου μας».

 

Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ

 

Αυτή η συνέντευξη του κ. Αστυρακάκη  και ο καθαρός τρόπος που εκφράζει την άποψή του ενδεχομένως να είναι προάγγελος πολιτικών εξελίξεων  στη δημοτική αρχή του Σπύρου Γαληνού.

 Ή θα έχουμε ανοιχτή σύγκρουση  Αστυρακάκη – Γαληνού ή ο Αντιδήμαρχος θα αναγκαστεί να οδηγηθεί σε παραίτηση.

 

Μοιράσου το άρθρο!