Πολιτική

21/12/2015 - 02:37

Και στη Λέσβο πρώτος ο Β. Μεϊμαράκης - Αναλυτικά τα αποτελέσματα

Μεγάλο ντέρμπυ είχαμε στη Λέσβο στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας για την πρώτη θέση. Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας πάλευαν μέχρι την τελευταία στιγμή για την πρώτη. θέση. Νικήτής τελικά ο Β. Μεϊμαράκης.

 

Τα αποτελέσματα σε όλα τα εκλογικά τμήματα  (15)  της Λέσβου ψήφισαν 2978 άτομα.

Έλαβαν:

Βαγγέλλης Μεϊμαράκης : 1.132

Απόστολος Τζιτζικώστας: 1.017

Κυριάκος Μητσοτάκης : 599

Αδωνις Γεωργιάδης: 194

Λευκά / Ακυρα: 36

 

Αναλυτικα:

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου:

Η ΝΟΔΕ Λέσβου θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους συμμετείχαν εθελοντικά, στην οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας στο νησί της Λέσβου, τους Προέδρους και μέλη εφορευτικών επιτροπών, τους χειριστές των Η/Υ και τα μέλη του κόμματος. Στη Λέσβο οι κάλπες άνοιξαν κανονικά στις 7:00 το πρωί και η όλη διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά. 

Κυρίως όμως θέλει να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους που προσήλθαν στη κάλπη για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγαλύτερη της αναμενόμενης, γεγονός που καθιστά τη Νέα Δημοκρατία χωρίς αμφισβήτηση σταθερό εκφραστή της κεντροδεξιάς, σε τροχιά διεκδίκησης της εξουσίας.

 

Δηλώσεις από το Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπο Αθανασίου

"Οι χθεσινές εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου Προέδρου του Κόμματός μας, ανέδειξαν δύο (2) πραγματικότητες:Πρώτον: Ότι η ενότητα της μεγάλης δημοκρατικής παράταξής μας είναι αρραγής και ως εκ τούτου αδιαμφισβήτητη.Δεύτερον: Ότι η αθρόα προσέλευση των μελών και φίλων μας, κατά την εκλογική αναμέτρηση, αποτελεί μήνυμα ότι σύντομα η χώρα μας θα απαλλαγεί από την καταστροφική Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός θα εμπιστευθεί και πάλι τη διακυβέρνηση της χώρας μας στη Ν.Δ. Περαιτέρω, επιθυμώ να επισημάνω την υπευθυνότητα και ευπρέπεια, με την οποία διεξήχθη στο Νομό μας η εκλογική διαδικασία, στοιχείο που ανέδειξε για μια ακόμη φορά το υψηλό επίπεδο του νομικού πολιτισμού μας.Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τις ΝΟΔΕ και τα μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών της Λέσβου και της Λήμνου, καθώς και τους χειριστές των Η/Υ, για την άρτια οργάνωση και την επιτυχή περαίωση της εκλογικής διαδικασίας."

 

O Παύλος Βογιατζής σχολιάζει το αποτέλεσμα:

Συμπεράσματα των εσωκομματικών εκλογών: Α. Η συμμετοχή του κόσμου σ αυτή την δύσκολη συγκυρία για την χώρα έδειξε ότι την ενότητα την εξασφαλίζει ο κόσμος της παράταξης και όχι αυτοί που θέλουν να κατευθύνουν τον κόσμο της παράταξης, άρα η παράταξη είναι ο κόσμος της! Β. Τοπικά δυσάρεστη έκπληξη είναι η μικρή συμμετοχή του κόσμου στο Νομό Λέσβου σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα και υπάρχει εξήγηση, εδώ και αρκετά χρόνια είναι ανύπαρκτες οι κομματικές οργανώσεις στο νομό, η Οννεδ την εποχή που ήμουν σ αυτή είχε 800 μέλη, σήμερα αποτελείται κυρίως από φοιτητές της Δαπ και μετρημένος στα δάκτυλα νέους από το νησί μας. Γ. Οι κομματικές οργανώσεις είναι για τον κόσμο της παράταξης και όχι για να ακόλουθοι βουλευτών και παραγόντων του κόμματος. 4. Πρέπει να δοθεί η μάχη για τον δεύτερο γύρο χωρίς να γίνει προσπάθεια χειραγώγησης του κόσμου για το καλό της παράταξης, άλλωστε απέτυχε στον πρώτο γύρο παταγωδώς

-----------

Β. Μεϊμαράκης και Κ. Μητσοτάκης στον β' γύρο των εκλογών της ΝΔ

 

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα διεκδικήσουν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στις 10 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο κ. Πλακιωτάκης με δηλωσεις του ευχαρίστησε τους 400.000 πολίτες που ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, τους εθελοντές αλλά και τους τέσσερις υποψήφιους "κυρίως για την ευπρεπή στάση τους την ημέρα των εκλογών".

Εφόσον σύμφωνα με το εκλογικο αποτέλεσμα κανένας δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία, είπε, θα διεξαχθεί δεύτερος γύρος στις 10 Ιανουαρίου.

"Συνιστώ ψυχραιμία, ενωτικό κλίμα και σύνεση", συνέχισε, ενώ έδωσε τις ευχές του για Καλά Χριστούγεννα σε ολους τους πολίτες.

Από την ροή των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων, προκύπτει ότι ο κ. Μεϊμαράκης είναι πρώτος, αλλά χωρίς να αγγίζει το 50% που θα του επέτρεπε να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Ο κ. Μεϊμαράκης πάντως ξεπερνά το 40%, δεύτερος είναι ο κ. Μητσοτάκης που πλησιάζει το 30% και τρίτος ο Απόστολος Τζιτζικώστας με τον 'Αδωνι Γεωργιάδη τέταρτο με μονοψήφιο ποσοστό.

 

Στην δήλωση που έκανε όταν ξεκαθάρισε ότι θα είναι στον δεύτερο γύρο ο κ. Μητσοτάκης απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους της ΝΔ. «Απευθύνομαι προσωπικά στους 400.000 πολίτες, σας καλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μία νέα εποχή στη ΝΔ», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «Στις 11 Ιανουαρίου ξημερώνει μία νέα εποχή για τη ΝΔ και την Ελλάδα».

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του κόμματος και σημείωσε: «Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Σήμερα παραδοσιακοί ψηφοφόροι ενώθηκαν με χιλιάδες νέους. Έστειλαν μήνυμα να κάνουμε την ΝΔ μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Έστειλαν όμως μήνυμα και κατά της ανίκανης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ».

 

Μοιράσου το άρθρο!