Πολιτική

23/05/2018 - 06:23

Κι όμως γίνονται έργα στη Δημοτική Ενότητα Ερεσού – Αντίσσης. Επίσκεψη Δημάρχου

Με σκοπό την ενημέρωση των συμπολιτών μας και την σωστή αποτύπωση της πραγματικότητας σε ότι αφορά τα έργα και τις παρεμβάσεις, μικρής και μεγάλης κλίμακας, που πραγματοποιούνται από τον Δήμο Λέσβου στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ερεσού – Αντίσσης, θα θέλαμε να αναφέρουμε αναλυτικά τα σημαντικότερα έργα που έχουν ολοκληρωθεί, που υλοποιούνται αυτή τη στιγμή και προγραμματίζονται άμεσα. 


Στην Ερεσό, ξεκινούν σε ένα μήνα οι εργασίες αποκατάστασης του κινηματογράφου, ολοκληρώνεται η επισκευή του τοιχίου στην παραλία της Σκάλας Ερεσού και ολοκληρώθηκε ο φωτισμός με ηλιακά φωτιστικά και η τσιμεντόστρωση του Πάρκινγκ Σκάλας Ερεσού. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών ύψους 2,5 εκατ. Ευρώ για την αποκατάσταση του σημαντικού προβλήματος της παραλίας Σκ. Ερεσού και για να αποφύγουμε τυχόν καθυστερήσεις ή αστοχία έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση για το ίδιο έργο στο Π.Ε.Π Β. Αιγαίου. Στο ίδιο πρόγραμμα έχουμε ήδη καταθέσει πρόταση για τοποθέτηση πλαστικού χλοοτάπητα και νέου τάπητα γηπέδου μπάσκετ ύψους 230.000 ευρώ. Τέλος, αναθεωρήσαμε την μελέτη του κτιρίου της Γεωργικής Σχολής Ερεσού και θα προχωρήσουμε άμεσα στην αποκατάσταση της σκεπής και στην αντιμετώπιση στατικών προβλημάτων έως ότου βρεθεί πρόγραμμα για να ενταχθεί το έργο της πλήρους αποκατάστασης. 


Στο Σίγρι, έχουν ήδη ξεκινήσει βελτιώσεις στο Κάστρο Σιγρίου, σε συνεργασία με την Αρχαιολογία, για τη βελτίωση της επισκεψιμότητας, έχει γίνει η αλλαγή των φωτιστικών στην Πλατεία Σιγρίου ενώ στις 14/06 δημοπρατείται η πλακόστρωση του κεντρικού δρόμου. Τέλος έχουμε ήδη ολοκληρώσει τη μελέτη για ένα νέο γήπεδο 5Χ5 ύψους 120.000 ευρώ.
Στη Βατούσα, στρώθηκε τσιμέντο στον περιφερειακό δρόμο, ολοκληρώθηκαν οι επισκευές στο Δημοτικό Σχολείο ενώ άμεσα δημοπρατείται η εκτεταμένη επισκευή του Αγροτικού Ιατρείου Βατούσας. Τέλος, έχουμε ήδη ξεκινήσει τη μελέτη για την ανάπλαση του Παρκινγκ – Πάρκου.


Στην Πτερούντα, έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες στο κτίριο του παλιού Παρθεναγωγείου Πτερούντας.


Στα Χύδηρα, δημοπρατήθηκε η κατασκευή τοιχίου και η επισκευή της πλατείας στην στροφή των Λεωφορείων ενώ έγιναν και τεχνικά έργα για τους κτηνοτρόφους της περιοχής ύψους 35.000 ευρώ.


Στην Άντισσα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο Πάρκο και στην Πλατεία του χωριού, έγιναν ειδικές κατασκευές για να βελτιωθεί η πρόσβαση των κτηνοτρόφων της περιοχής στις εκμεταλλεύσεις τους, δημοπρατείται άμεσα το έργο τοποθέτησης του νέου πλαστικού χλοοτάπητα του γηπέδου Άντισσας, ενώ εντάξαμε στο ΠΕΠ Β Αιγαίου την εκτέλεση γενικών εργασιών επισκευής στο κτίριο του Γενικού Λυκείου. Τέλος υπάρχει έτοιμη μελέτη για ένα νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών.


Στον Μεσότοπο, τοποθετήθηκε ο νέος χλοοτάπητας στο Γήπεδο Μεσοτόπου ενώ εντώς των ημερών ολοκληρώνεται και το τοιχίο της παραλίας στο Ταβάρι. Το φθινόπωρο, δημοπρατείται το έργο της διαμόρφωσης της πλατείας «Πλακιά», ενώ άμεσα θα ασφαλτοστρωθεί από τον Δήμο ο δρόμος Ταβάρι – Χρούσος.


Να σημειώσουμε ότι για όλα τα χωριά της Δημοτικής Ενότητας θα είναι έτοιμες και οι μελέτες των παιδικών χαρών, οι οποίες θα δημοπρατηθούν το φθινόπωρο.


Εκτός όμως από τις μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις του Δήμου Λέσβου για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων των κατοίκων, διεκδικήσαμε και πιέσαμε με κάθε τρόπο για έργα, που τυπικά δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα του Δήμου αλλά είναι κομβικής σημασίας για τους συμπολίτες μας, όπως η κατασκευή του νέου λιμένα Σιγρίου. Με προσωπικές του παρεμβάσεις στους αρμοδίους, ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, κατάφερε να εντάξει το έργο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και το έργο ήδη εκτελείται.  Συνεπώς, ο Δήμος Λέσβου όχι μόνο προχωρά στην υλοποίηση έργων αλλά αποδεδειγμένα και αποτελεσματικά διεκδικεί λύσεις σε όλα τα επίπεδα.
«Το έργο της Δημοτικής Αρχής, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, συνεχίζεται και εντείνεται στη Δημοτική Ενότητα Ερεσού – Αντίσσης και σε ολόκληρη τη Λέσβο και αυτό θα συμβαίνει μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας μας. Αυτή είναι η ζωντανή απόδειξη και η καλύτερη απάντηση  σε όσους προσπαθούν να κάνουν την πραγματικότητα να προσαρμοστεί στα δικά τους δεδομένα.» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός.

Μοιράσου το άρθρο!