Πολιτική

09/08/2017 - 07:05

ΚΟΒ ΑΓΙΑΣΟΥ ΚΚΕ: Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης την Κυριακή 13 Αυγούστου

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για το γιορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ (1918-2018), η Κομματική Οργάνωση Αγιάσου, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση Τιμής και Μνήμης, την Κυριακή 13 Αυγούστου, στην περιοχή «Άνω Νίκονας» (στη θέση «Μύρμηγκας») Ασωμάτου.

Τόπος συνάντησης είναι η Καρύνη και η εκκίνηση θα γίνει στις 10:30 το πρωί. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πεζοπορία 1 (ενός) χιλιομέτρου έως το σημείο που θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Ιστορικό: Καλοκαίρι του 1948. Το αντάρτικο τμήμα της Αγιάσου (13 άνδρες) αποδυναμώνεται από τα συνεχή χτυπήματα. Στις 14 Ιούλη 1948 στην περιοχή «Άνω Νίκονας» (στη θέση «Μύρμηγκας») Ασωμάτου, περικυκλώνεται από τ’ αποσπάσματα.

Ο Παναγιώτης Καλαλές από την Αγιάσο, πολεμά, τραυματίζεται και για να μη συλληφθεί αυτοκτονεί. Ο Παναγιώτης, ήταν ανθυπολοχαγός της Σχολής «Στέφανος Σαράφης» του ΕΛΑΣ, με εμπειρία από το πρώτο αντάρτικο στη Θεσσαλία (Όλυμπο).

Στη συμπλοκή αυτή συλλαμβάνεται και ο αντάρτης Στρατής Πατερέλης από την Αγιάσο. Έκρηξη βλήματος όλμου τραυμάτισε χωροφύλακες.

 

Μοιράσου το άρθρο!