Πολιτική

25/11/2014 - 20:13

Κόβεται από υποψήφιος στις εκλογές ο Δ.Παπαγιαννίδης - Δεν έγινε δεκτή η παραίτησή του - Απίστευτο παρασκήνιο

yle="text-align: justify;">Εμπλοκή σημειώθηκε με την παραίτηση του προέδρου του ΕΚΑΒ  Δημήτρη Παπαγιαννίδη (και πρώην υποψηφίου Βουλευτή Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία)

Από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε πριν από λίγο ότι:
"Η υποβληθείσα παραίτηση του Προέδρου του ΔΣ του ΕΚΑΒ, Δημήτρη Παπαγιαννίδη, δεν γίνεται δεκτή από τον Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη. Ο κ. Παπαγιαννίδης θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του κανονικά".
Οι πληροφορίες λένε ότι υπήρξε μεγάλη ενόχληση του Μ. Βορίδη διότι ακριβώς η παραίτηση θεωρήθηκε "ηρωική έξοδος" του κ. Παπαγιαννίδη  ενόψει της υποψηφιότητάς του για τις εκλογές. Γι αυτό και αποφασίστηκε να "κοπεί" από υποψήφιος. Και μάλιστα του διαμηνύθηκε ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος, ακόμη κι αν επιμείνει στην παραίτησή του από το ΕΚΑΒ...
Σημειώνεται ότι για να μπορεί να είναι υποψήφιος, όποιος έχει κρατική θέση, πρέπει να παραιτηθεί μέσα στον Δεκέμβριο, ανεξάρτητα από το πότε θα γίνουν οι εκλογές...  

Διαβάστε εδώ τη χθεσινή επιστολή παραίτησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Στάθη Παλαιολόγου (press-gr) πίσω από την υπόθεση Παπαγιαννίδη υπάρχει ενα απίστευτο πολιτικό παρακσήνιο.

Ο κ. Παπαγιαννίδης, στην επιστολή παραίτησής του, επικαλέστηκε πληθώρα δυσκολιών και κακόβουλων παρεμβάσεων στο έργο του. "Ενώ δεν είχα τη δέουσα συμπαράσταση, πλέον άρχισα να εισπράττω τόσο την αμφισβήτηση όσο και τον ωμό διοικητικό παραγκωνισμό από άτομα που πολύ αμφιβάλω ότι επιθυμούν την ευημερία του ΕΚΑΒ" αναφέρει χαρακτηριστικά. Μάλιστα, δεν παραλείπει να ζητήσει συγνώμη από την οικογένεια του 34χρονου πατέρα 4 παιδιών που κατέληξε στη Σάμο, γιατί το μοναδικό ασθενοφόρο βάρδιας δεν μπόρεσε να καλύψει το περιστατικό, επειδή βρισκόταν καθοδόν για την παραλαβή άλλου περιστατικού.
Ο κ. Παπαγιαννίδης κάνει λόγο για εσωτερικές πόλεμο που αντιμετώπισε στην προσπάθεια του να αντιμετωπίσει τα κενά στις δομές του ΕΚΑΒ, καθώς και στη διαδικασία επανεξέτασης του διαγωνισμού προμήθειας των 167 ασθενοφόρων και 19 κινητών μονάδων μέσω ΕΣΠΑ, "αφού αντιμετώπισα έναν οχετό ενστάσεων, αντιδράσεων και κακόβουλων σχολίων τελικά κατάφερα να τον φθάσω στο στάδιο ανοίγματος των οικονομικών προσφορών", αναφέρει.
Ο κ. Παπαγιαννίδης, τέλος, ευχαριστεί τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του και εύχεται "καλό κουράγιο σε όλο το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. και ιδιαίτερα στους άξιους μαχητές, που λέγονται Διασώστες".

Η υπόθεση πάντως έχει το δικό της πολιτικό παρασκήνιο. Ο κ. Παπαγιαννίδης σκοπεύει να είναι και πάλι υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στο νομό Λέσβου και για τον σκοπό αυτό θα έπρεπε, μέσα στις επόμενες ημέρες, να υποβάλει την παραίτησή του για να μην έχει κώλυμα λόγω του συνταγματικού 18μηνου. Στις εκλογές του 2012 ήταν υποψήφιος και είχε έρθει τρίτος συγκεντρώνοντας μόλις 1686 σταυρούς. Χωρίς να αμφισβητείται η ευαισθησία του για το συγκεκριμένο γεγονός, προφανώς η ευκαιρία ήταν κατάλληλη για μια "ηρωική έξοδο"...

Τότε διέψευδε, τώρα μένει εκτεθειμένος...
Επίσης έχει σημασία και το θέμα με τα ασθενοφόρα και τον διαγωνισμό για την προμήθεια - μαμούθ. Για πρώτη φορά ομολογεί δημοσίως ότι υπάρχουν εσωτερικές ίντριγκες για την προμήθειά τους. Όταν όμως το press-gr είχε αποκαλύψει, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ότι υπάρχει ζήτημα, είχε αναθέσει στην εξωτερική εταιρεία δημοσίων σχέσεων που πληρώνει το ΕΚΑΒ να εκδώσει διάψευση. Τότε ο κ. Παπαγιαννίδης δεν είχε δείξει ευαισθησία ανάλογη με την σημερινή, τώρα μένει λοιπόν εκτεθειμένος. Και προφανώς παραιτείται για να αποφύγει (και) την καυτή πατάτα του διαγωνισμού που κατά τα λεγόμενα του μπορεί να κρύβει και σκάνδαλο!

Μοιράσου το άρθρο!