Πολιτική

27/05/2019 - 06:19

Κυριακή 2 Ιουνίου το μεγάλο ντέρμπι: Καλογήρου - Μουτζούρης

Πρωτιά Μουτζούρη στη Λέσβο, πρωτιά Καλογήρου σε Λήμνο και Σάμο

Την Κυριακή 2 Ιουνίου θα διεξαχθεί στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το μεγάλο ντέρμπι Καλογήρου – Μουζούρης.  Η λέξη «ντέρμπι» ίσως να είναι η μόνη που μπορεί να περιγράψει τη σκληρή πολιτική μάχη για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Με ενσωμάτωση αποτελεσμάτων (στοιχεία από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου)  να πλησιάζει το 80% η Χ. Καλογήρου λαμβάνει ποσοστό γύρω στο 31% ενώ ο Κ. Μουτζούρης είναι στο 24%.

7698

Αυτό που αξίζει να παρατήρησει κανείς είναι ότι στο νησί της Λέσβου πρώτος είναι ο Κώστας Μουτζούρης ενώ τα «κάστρα» της Χ. Καλογήρου είναι η Σάμος και η Λήμνος.  Στη Χίο έχουμε το απόλυτο ντέρμπι καθώς Καλογήρου και Μουτζούρης είναι σχεδόν ισόπαλοι με ποσοστό γύρω στο 30%.

Μπορεί η κα Καλογήρου να είχε το επίσημο χρίσμα αλλά πολλά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κυρίως στη Λέσβο επέλεξαν να στηρίξουν τον κ. Μουτζούρη. 

Το πολωτικό κλίμα δεν είχε καταφέρει να αλλάξει ούτε η άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέσβο. 

Αυτό που είναι εντυπωσιακό είναι ότι οι Καλογήρου - Μουτζούρης κατάφεραν αθροιστικά να διευρύνουν (εφόσον δεν έχουμε δραματική αλλαγή) το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στο Βόρειο Αιγαίο.

Ασφαλώς σ' αυτό έπαιξε ρόλο και το άνοιγμα που έκανε η κα Καλογήρου με στελέχη στο ψηφοδέλτιο της από το χώρο της κεντροαριστεράς. 

Να επισημάνουμε και την εξαιρετική παρουσία του Παναγιώτη Χριστόφα. Ο Παναγιώτης Χριστόφας με μια εξαιρετική προεκλογική εκστρατεία βρέθηκε γύρω στο 20% , ποσοστό πολύ πιο πάνω από το ΚΙΝΑΛ που τον στήριξε. 

Επειδή πρέπει να σκεφτούμε τι θα γίνει από 1η Σεπτεμβρίου που αναλαμβάνει η νέα Περιφερειακή Αρχή … οι επιλογές είναι δύο: ή θα υπάρξει συνεργασία Καλογήρου – Μουτζούρη ή ο νικητής του δεύτερου γύρου θα υποχρεωθεί να συνεργαστεί και με Σπιλάνη και με Χριστόφα.  Διαφορετικά τα «κουκιά» δεν βγαίνουν!

 

Τέλος να τονίσουμε ότι το Lesvosnews.net ήταν το μοναδικό ΜΜΕ στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου που λίγο μετά τις 10 το βράδυ έδωσε στη δημοσιότητα την εκτίμηση για το ζευγάρι του β γύρου.

Δείτε Live τα αποτελέσματα από την σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών ( η ενσωμάτωση είναι πιο πίσω σε σχέση με τα αποτελέσματα της;  Περιφέρειας) 

Μοιράσου το άρθρο!