Πολιτική

27/05/2019 - 07:00

Με αέρα 30 ποσοστιαίων μονάδων ο Σ. Κύτελης συναντά το Μ. Μάμακο στο β γύρο!

Τέλος μπαίνει στο θρίλερ για το β γύρο στο Δήμο Μυτιλήνης.

Με βάση την αναγωγή των αποτελεσμάτων που είναι διαθέσιμα μέχρι τώρα (ενσωμάτωση 70%)  ο Στρατής Κύτελης πλησίασε την αυτοδυναμία αλλά δεν την κατέκτησε.

Το ποσοστό του  Στρατή Κύτελη θα κυμανθεί από 45%  έως 48%. Αν μη τι άλλο είναι μια σαρωτική νίκη κόντρα και στις πιο αισιόδοξες προβλέψεις.

Ο Στρατής Κύτελης προβάλει πλέον το αδιαμφισβήτητο φαβορί για το Δήμο Μυτιλήνης καθώς ο δεύτερος – Μιχάλης Μάμακος  - είναι πίσω του με ποσοστό που θα κυμανθεί γύρω στο 15%.  Επομένως με αέρα 30 ποσοστιαίες μονάδες ο Στρατής Κύτελης πάει στο δεύτερο γύρο. 

Όπως έχουμε αναφέρει ο Στρατής Κύτελης εφαρμόζοντας θα λέγαμε μια έξυπνη προεκλογική εκστρατεία κατάφερε να συσπειρώσει κόσμο  - όπως δείχνει και το ποσοστό του - απ' όλους τους πολιτικούς χώρους.Αν και δέχθηκε πολλές προκλήσεις και κατηγορίες και λάσπη επέλεξε τους χαμηλούς τόνους και την καθημερινή επαφή με τον κόσμο. Η αθόρυβη δουλειά που έκανε εδώ και δύο χρόνια έπιασε τόπο. Επίσης αξιοσημείωτο είναι ότι επέλεξε να μην κάνει σπάταλες με πανάκριβες διαφημιστικές προβολές στα ΜΜΕ.

Με βάση την κατανομή εδρών ο Στρατής Κύτελης έχει «κλειδώσει» τις 15 από τις 33 έδρες του Δήμου Μυτιλήνης.

Στην Τρίτη θέση η Εριφύλη Χιωτέλλη και η Νίκη Τσιριγώτη με ποσοστά γύρω στο 11%. Είναι αξιοσημείωτο ότι ενώ η Νίκη Τσιριγώτη έχει πάνω κάτω το ποσοστό που έχει το ΚΚΕ στη Λέσβο, η Εριφύλη Χιωτέλλη δεν κατάφερε να συσπειρώσει τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ καθώς το ποσοστό της είναι αρκετά πιο χαμηλό από το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

 

Δείτε τα αποτελέσματα Live από την σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών 

Μοιράσου το άρθρο!