Πολιτική

20/04/2016 - 11:51

Με εκπροσώπους των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της Λέσβου συναντήθηκε ο Γ. Πάλλης

 

Με εκπροσώπους των επαγγελματικών και επιστημονικών φορέων της Λέσβου, συναντήθηκε τη Δευτέρα στο Επιμελητήριο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Πάλλης.


Στόχος της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των δύο πλευρών, όσον αφορά τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε θέματα που αφορούν την ενδεχόμενη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, την ενίσχυση του τουρισμού στο νησί αλλά και το ενδεχόμενο λειτουργίας μεγάλων καταστημάτων και εμπορικών κέντρων.

Ειδικότερα συζητήθηκαν τα παρακάτω:

Οσον αφορά το ενδεχόμενο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ, ο Γ. Πάλλης ενημέρωσε τους φορείς ότι ο άμεσος στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβολή της εφαρμογής της σχετικής απόφασης για την επόμενη χρονιά και όχι από φέτος, όπως ήδη προβλέπεται.

Σε αυτή την κατεύθυνσή αλλά και για την πλήρη εξάλειψη του κινδύνου κατάργησης τους, θα ήταν χρήσιμή ή όσο το δυνατό καλύτερη τεκμηρίωση επί του συγκεκριμένου θέματος, Έτσι συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι προσπάθειες εκ’ μέρους των φορέων για την εκπόνηση συγκριμένης μελέτης επιπτώσεων, τα στοιχεία για την οποία θα πρέπει να παραχωρηθούν άμεσα από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών.

Οσον αφορά τις επιπτώσεις του προσφυγικού στον τουρισμό, ο Γ. Πάλλης ανέφερε ότι ο στόχος θα πρέπει να είναι αφενός μεν να γίνει ότι είναι δυνατό, προκειμένου «να σωθεί φέτος η χρονιά» αφετέρου δε να μπουν οι βάσεις προκειμένου να επανασχεδιαστεί – με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις το τουριστικό προϊόν της Λέσβου.

Η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για ενίσχυση του κοινωνικού τουρισμού που κατευθύνεται προς τα νησιά μας είναι σημαντική, κάτι που όμως να αξιοποιήσουν και οι επαγγελματίες του χώρου, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να ενεργοποιηθούν άμεσα και οι σχετικές αποφάσεις που πάρθηκαν στην συνάντηση που έγινε τον Γενάρη στην περιφέρεια (με πρωτοβουλία της περιφέρειας) για το σχετικό θέμα.

Τέλος, σχετικά με το ενδεχόμενο λειτουργίας μεγάλων καταστημάτων, ο Γ.Πάλλης ανέφερε ότι ήδη προετοιμάζει σχετική ερώτηση που θα κατατεθεί στους αρμόδιους υπουργούς, με στόχο να επανέλθει το καθεστώς αδειοδότησης τους στην προηγούμενη κατάσταση.

Μοιράσου το άρθρο!