Πολιτική

03/12/2017 - 05:52

Μπλόκο του Δήμου σε αριθμό οικίσκων που έφθασε στη Λέσβο - Ζητάει ενημέρωση από το Υπουργείο

yle="text-align: justify;">ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΣΒΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες έχει αναπτυχθεί από ιστοσελίδες του διαδικτύου (lesvospost.com, kalloninews.gr) η φημολογία για την δημιουργία νέου κέντρου φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων τόσο στην περιοχή της «Αχλαδερής» όσο και στο πρώην στρατόπεδο στην περιοχή «Λεμονού». 

Θέλουμε να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι ο Δήμος Λέσβου δεν έχει λάβει καμία απολύτως ενημέρωση για μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και να επαναλάβουμε αυτό που αποφασίστηκε από το σύνολο του Λεσβιακού Λαού στην μεγάλη συγκέντρωση της 20ης Νοέμβρη, ότι θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην δημιουργία νέας δομής φιλοξενίας στη Λέσβο και στην πολιτική που μετατρέπει το νησί μας σε νησί φυλακή. 
 
Καλούμε άμεσα τόσο το αρμόδιο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, καθώς και τις επικαλούμενες πηγές που αναφέρονται στις ιστοσελίδες, την Διοίκηση της 98 ΑΔΤΕ και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν δημόσια την πληροφορία αυτή. Επίσης, σε περίπτωση μη επιβεβαίωσης της παραπάνω πληροφορίας από τις επικαλούμενες πηγές υπάρχουν ποινικές ευθύνες των ιστοσελίδων οι οποίες και θα αναζητηθούν. 
 
Σε κάθε περίπτωση ένας αριθμός οικίσκων που έφθασε σήμερα στο λιμάνι της Μυτιλήνης έχει ήδη αποκλειστεί με αυτοκίνητα του Δήμου Λέσβου έως ότου διευκρινισθεί η πρόθεση χρήσης τους. 
 
up date  Διάβαστε εδώ
 
 

Μοιράσου το άρθρο!