Πολιτική

13/12/2012 - 19:55

Ναυάγιο δημοτικής αρχής Βουνάτσου - Δεν πέρασαν οι αυξήσεις

Ναυάγιο δημοτικής αρχής Βουνάτσου - Δεν πέρασαν οι αυξήσεις

Καταψηφίστηκε η προτεινόμενη αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών από το Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου. Έντονες αντιδικίες, σημαντικές διαρροές από τη δημοτική παράταξη με αποκορύφωμα την παραίτηση του Αντιδημάρχου Πλωμαρίου Σταύρου Πολίτη ήταν τα χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης, η οποία κατέληξε σε ψηφοφορία αρνητική ως προς την εισήγηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα το σώμα με 24 ψήφους κατά, 19 υπέρ και ένα λευκό δεν έκανε δεκτή την πρόταση της δημοτικής αρχής, που περιελάμβανε αυξήσεις των δημοτικών τελών στη συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών ενοτήτων της Λέσβου. Ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Σταύρος Πολίτης δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ: «Σε μια περίοδο που τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται μου ήταν αδύνατο να συναινέσω σε μια τέτοια απόφαση.
Καταψήφισα την αύξηση και ζητώ να γίνει δεκτή η παραίτησή μου από την αντιδημαρχία Πλωμαρίου. Θέλω να τονίσω πως υπάρχει λύση και για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού και για την ομαλή λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας χωρίς να πάμε σε αύξηση των ανταποδοτικών. Χθες κατέθεσα συγκεκριμένη πρόταση που περιλαμβάνει τον λογιστικό διαχωρισμό των εξόδων για ηλεκτρικό ρεύμα των αντλιοστασίων και της μισθοδοσίας των εργαζομένων καθαριότητας από τον προϋπολογισμό των ανταποδοτικών. Δηλαδή αυτά που πληρώνουν οι δημότες ως ανταποδοτικά τέλη να πηγαίνουν για ανταποδοτικές υπηρεσίες. Να πάψουν πλέον τα λογιστικά τερτίπια που έχουν ως τελικό αποτέλεσμα την επιβάρυνση των πολιτών». Εντωμεταξύ, μιλώντας στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Νίκος Κατράνης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να εισηγηθεί και να ψηφίσει τροποποιημένη πρόταση που να περιέχει σημαντικές διαφοροποιήσεις από την αρχική για τα ανταποδοτικά τέλη. Πράξη που όπως είπε θα τον οδηγήσει ακόμα και σε παραίτηση.
 
 
πηγη: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Ηλίας Μαραβάς & Αναστασία Σπυριδάκη

Μοιράσου το άρθρο!