Πολιτική

08/07/2019 - 19:07

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής από την Αγιάσο στο Υπουργείο Άμυνας

Ανακοινώθηκε και επίσημα πριν από λίγο:

 Ο Αγιασώτης Αλκιβιάδης Στεφανής Υφυπουργός Άμυνας 

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που μετέδωσε το πρωί το Lesvosnews.net 

 

Στη ιστοσελίδα agiasos.gr  διαβάζουμε για το νέο Υφυπουργό Άμυνας : Ο  Αλκιβιάδης Στεφανής  κατάγεται από την Αγιάσο, είναι γιος του Παναγιώτη Στεφανή, εξαδέλφου του πρώην Δημάρχου Αγιάσου Παναγιώτη Ηλ. Ψυρούκη, και εγγονός του αείμνηστου ιερέα του Ιερού Προσκυνήματος Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αλκιβιάδη Στεφανή, αδελφού της μητέρας του πρώην Δημάρχου.
Έχει επισκεφτεί αρκετές φορές την Αγιάσο. Το 2001συνόδεψε, ως υπασπιστής του, τον τότε Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο που επισκέφτηκε την Αγιάσο, ύστερα από πρόσκληση του Δήμου μας. 

Βιογραφικό Αλκιβιάδη Στεφανή
Αλκιβιάδης Στεφανής του Παναγιώτη, Αντιστράτηγος

Ημερομηνία Γεννήσεως: 7 Οκτωβρίου 1959
Τόπος Γεννήσεως: Αθήνα με καταγωγή από την Αγιάσο Λέσβου
Εκπαίδευση: Απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) Τάξης 1982 (Ανθυπίλαρχος). Παρακολούθησε όλα τα προβλεπόμενα Σχολεία Εκπαίδευσης Αξιωματικών Τεθωρακισμένων. Παρακολούθησε το Προκεχωρημένο Σχολείο Αξιωματικών Τεθωρακισμένων στις ΗΠΑ (Army Armor School, Fort Knox, Kentucky). Αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου. Αποφοίτησε από τη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας (National Defense University-NDU) στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ όπου απέκτησε MBA σε «Στρατηγικές Ασφαλείας».
Ξένες Γλώσσες: Αγγλικά
Μετάλλια: Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις

Μοιράσου το άρθρο!