Πολιτική

24/07/2014 - 18:03

O Δήμαρχος στα έργα του νέου Πολυιατρείου Γέρας

style="text-align: justify;"> 
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Γέρας, Προκόπη Γυμνάγο, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Παπάδου, Παναγιώτη Μιχαλάκα την από την Προϊσταμένη του Τμήματος Συγκοινωνιακών, Λιμενικών, Κτηριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων, Άννυ Οικονομίδου και τον Μηχανικό του Δήμου Λέσβου, Κώστα Τζιτζίνα, επισκέφθηκε το εκτελούμενο από το Δήμο Λέσβου έργο της Περίφραξης και Διαμόρφωσης του χώρου του νέου Πολυιατρείου Γέρας, στον Παπάδο, προϋπολογισμού 19.978.65 Ευρώ (με Φ.Π.Α.) που χρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και εκτελεί ο ανάδοχος – εργολάβος, Χρύσανθος Μάντζαρης.
Το μεγάλης σπουδαιότητας αυτό έργο,  αφορά στην κατασκευή περίφραξης και στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του πολυιατρείου Γέρας. Με το πέρας των εργασιών το έργο θα είναι ολοκληρωμένο λειτουργικό και αυτοπροστατευόμενο.
Η μέχρι πρότινος κατάσταση του εν λόγω δημοτικού οικοπέδου ήταν κακή, εξαιτίας της συσσώρευσης σκουπιδιών άχρηστων υλικών και μπάζων. Με  την απομάκρυνση των παραπάνω υλικών και την περιμετρική εξασφάλιση του χώρου αυτού θα αναπλασθεί και πλέον δεν θα αποτελεί εστία μόλυνσης για τους κατοίκους και τους μαθητές του διπλανού σχολείου.
Πιο αναλυτικά, διαμορφώνεται κατάλληλα και  ισοπεδώνεται ο αύλειος χώρος, εμβαδού περίπου 3,5 στρεμμάτων, και κατασκευάζεται τοίχος περίφραξης από αργολιθοδομή κυμαινόμενου ύψους από 0,6μ έως 1,5μ και τοποθετείται περίφραξη από συρματόπλεγμα. 
Ο Δήμαρχος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη της εκτέλεσης του έργου αυτού, το οποίο θα περατωθεί μέχρι του τέλους του επόμενου μηνός Αυγούστου ε.ε. και θα συμβάλει ώστε το «πολύπαθο» πολυιατρείο Γέρας, που παραμένει χρόνια κλειστό και ανεκμετάλλευτο, να ανοίξει, επιτέλους και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των κατοίκων της περιοχής αυτής.  
 

Μοιράσου το άρθρο!